Oxford frena les proves amb la vacuna d’AstraZeneca en menors
Es mantindran a l’espera que l’agència del medicament britànica proporcione més informació sobre els possibles efectes secundaris.
La Universitat d'Oxford ha detingut les proves que fa amb la seua vacuna, desenvolupada amb AstraZeneca, en menors fins que l'agència reguladora del medicament del Regne Unit (MHRA) proporcione més informació sobre els possibles efectes secundaris.
En un comunicat enviat a l'agència de notícies Efe, un portaveu de la Universitat ha assenyalat que "encara que no hi ha preocupació sobre la seguretat en l'assaig clínic pediàtric", Oxford ha decidit "esperar a (tindre) informació addicional de l'MHRA en la seua investigació de casos estranys de trombes abans d'administrar més vacunes".
L'assaig de l'immunitzador per a menors, que va començar al febrer, inclou uns 300 voluntaris. En concret, s'hi avalua si el fàrmac produeix una resposta immune forta contra la Covid-19 en xiquets i xiquetes de 6 a 17 anys.
L'anunci arriba després que el responsable de l'estratègia de vacunes de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), Marco Cavaleri, ha afirmat que hi ha un vincle "clar" entre la vacunació amb AstraZeneca i casos molt rars de trombes. "Al meu parer, ara podem dir que és clar que hi ha una associació (dels trombes) amb la vacuna. No obstant això, encara no sabem què causa aquesta reacció", assegura Cavaleri en una entrevista publicada hui pel diari italià 'Il Messaggero'.
La decisió, que no significa que els assajos s'acaben, sinó que es posen en pausa fins a tindre les conclusions del regulador, arriba en un moment en què creix la desconfiança al Regne Unit cap a la vacuna d'Oxford/AstraZeneca, que han rebut la majoria dels 31,6 milions de britànics que tenen ja la primera dosi.
El govern britànic ha instat tota la ciutadania que continue acudint a vacunar-se quan siga citada, siga per a rebre la injecció d'AstraZeneca o la de Pfizer, les dues úniques aprovades fins ara al país.