Matthew McConaughey esclata a la Casa Blanca contra la venda indiscriminada d'armes

L’actor, natural de la ciutat on van assassinar dènou menors en un tiroteig, es va reunir amb Biden per a abordar el control d’armes

L'actor Matthew McConaughey en un dels moments de tensió de la seua intervenció en la Casa Blanca
L'actor Matthew McConaughey en un dels moments de tensió de la seua intervenció a la Casa Blanca / Kevin Lamarque (Reuters)

Commoció i ira. Són els dos sentiments enfrontats que ha manifestat l’actor Matthew McConaughey en un emotiu discurs que ha pronunciat a la Casa Blanca, després de reunir-se amb el president nord-americà, Joe Biden, per a abordar mesures per a frenar la venda indiscriminada d’armes en aquest país.

McConaughey, natural d’Uvalde, la ciutat de Texas on van morir dènou escolars i dos professors a mans d’un jove que va entrar a l’escola i els va tirotejar amb un rifle, va fer una intervenció davant els mitjans de comunicació en què va repassar, visiblement emocionat, els casos particulars de diversos menors assassinats, així com la frustració i el dolor de les famílies.

En un moment de la intervenció, quan va fer referència a unes esportives verdes, "unes Converse amb un cor en el peu dret i que van ser l'única prova clara que va permetre la seua identificació després del tiroteig", va pegar una punyada sobre el faristol.

Tenim l’obligació cultural d’adoptar mesures per a frenar la matança sense sentit dels nostres fills Matthew McConaughey

L’actor, guanyador d’un Oscar el 2014, va estar acompanyat per la dona i durant el discurs va mostrar fotografies d’alguns menors víctimes del tiroteig. Va relatar diversos detalls d’alguns d’aquests xiquets que li havien traslladat les famílies, a les quals va acompanyar i amb qui va plorar, segons va reconéixer l’actor, la setmana passada, durant la celebració dels funerals dels dènou escolars morts.

L’actor d’Uvalde va aprofitar la seua intervenció a la Casa Blanca per a exigir més control en la venda d’armes. "Honrem i reconeixem les víctimes, però hem d’admetre que aquesta vegada sembla que alguna cosa és diferent", va manifestar, per a afegir a continuació que "hi ha la sensació que, potser, hi haja un camí viable a continuar", va assenyalar.

"Tenim l’obligació cultural d’adoptar mesures per a frenar la matança sense sentit dels nostres fills", advertia davant els mitjans de comunicació. "És hora de parlar de la responsabilitat de les armes", va reivindicar l’actor.

McConaughey va reivindicar "escoles segures" i "lleis d’armes que no faciliten que els roïns tinguen aquesta merda d'armes". 

També et pot interessar

stats