L'OTAN alerta de la mobilització d'un submarí rus portador de torpedes nuclears
El submarí Bélgorod porta el míssil nuclear Posidó, també conegut com l'Arma de l'Apocalipsi, capaç de crear un tsunami radioactiu
L'amenaça nuclear torna a estar damunt la taula en el conflicte d'Ucraïna. L'OTAN ha informat els països membres que Rússia ha mobilitzat un submarí nuclear a l'Àrtic que transporta el míssil nuclear Posidó capaç d'originar un tsunami radioactiu.
Es tracta de la nau submarina K-329 Bélgorod, la mateixa que podria estar implicada en els sabotatges d'aquesta setmana al Nordstream 1 i el Nordstream 2 al pas per Suècia i Dinamarca. Per les canonades ja no ix metà i això permetrà començar la investigació.
El Posidó és un supertorpede capaç de viatjar fins a 10.000 quilòmetres de distància amb total precisió i sense atorgar a penes opcions de ser detectat. Els experts li atribueixen un alt poder destructor i, sobretot, la possibilitat de generar tsunamis nuclears si exploten a prop de la costa.
El submarí Bélgorod té 184 metres d'eslora i 15 de mànega. Pot viatjar a vora 60 quilòmetres per hora sota l'aigua i passar fins a 120 dies sense haver de tornar a la superfície.
El papa Francesc demana a Putin parar la guerra i alerta del risc nuclear
El papa Francesc s'ha dirigit públicament al president de Rússia, Vladímir Putin, perquè detinga l'"espiral de violència i mort" a Ucraïna i ha expressat la seua preocupació pel risc d'una escalada nuclear al planeta.
El pontífex va substituir la catequesi de l'Àngelus amb aquesta reflexió en la qual va cridar el món a recórrer a "instruments diplomàtics" per a frenar aquest "greu, devastador i amenaçador" conflicte i va animar el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, a "estar obert a propostes de pau serioses".
El papa va exigir que s'arribe "immediatament a un alto el foc" i que "callen les armes i es busquen les condicions per a començar negociacions capaces de portar a solucions no imposades amb la força, sinó concordades, justes i estables".