Almenys 25 morts en un atac amb míssils russos contra una caravana de civils a Zaporíjia

Els vehicles portaven ajuda humanitària i anaven a rescatar algunes persones que volien fugir de zones ocupades per Rússia, hores abans que el Kremlin s'annexione la regió en un acte a Moscou

Cosos innerts i vehicles destruïts després de l'atac rus
Cossos inerts i vehicles destruïts després de l'atac rus / Stringer (Reuters)

Almenys 25 persones han mort i altres 50 han resultat ferides en l'atac amb míssils russos contra un comboi de vehicles civils en les proximitats de la ciutat de Zaporíjia, segons ha informat el governador regional Oleksandr Starukh. L'urbs, que continua sota el control d'Ucraïna, és la capital de la regió que Rússia està a punt d'annexionar-se, juntament amb Donetsk, Lugansk i Kherson. L'atac s'ha produït hores abans que els líders separatistes signen amb el president rus Vladímir Putin el tractat d'adhesió, en una cerimònia a Moscou.

El comboi civil transportava ajuda humanitària, si bé altres fonts apunten que també tenia la intenció de rescatar persones que volen fugir de la regió per a evitar quedar en algun moment sota jurisdicció russa. "La gent feia cua per a eixir cap al territori temporalment ocupat per a recollir els seus familiars, per a portar ajuda", ha confirmat Starukh des del seu compte de Telegram. Les primeres imatges facilitades per les agències d'informació mostren els maleters dels vehicles carregats amb tota mena de pertinences, mantes i maletes.

Aquestes fotografies constaten la violència de l'atac, que ha deixat un gran cràter a la carretera, el voltant del qual hi ha vehicles destruïts, vidres trencats i una dotzena de cossos inerts coberts amb mantes a l'asfalt. En una de les instantànies s'hi pot veure un home mort encara agarrat del volant. 

Rússia, que va envair Ucraïna el 24 de febrer en el que anomena una "operació militar especial", continua negant els seus atacs contra civils i zones residencials de manera deliberada.

En imatge, el cràter que ha deixat un dels impactes
En imatge, el cràter que ha deixat un dels impactes / Stringer (Reuters)

També et pot interessar

stats