L’OMS recomana ara una sola dosi de la vacuna contra la covid

L’organització considera que és “suficient”, ja que molta gent “ha tingut prèviament almenys una infecció”

Foto d'arxiu d'una infermera amb una vacuna
Foto d'arxiu d'una infermera amb una vacuna

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat aquest dilluns que només recomanarà una dosi de qualsevol de les vacunes per a protegir-se de la covid-19, després de quasi tres anys de campanya global d'immunització, fins i tot per a les inicialment dissenyades per a doble dosi, com les de Moderna o Pfizer.

“Una sola dosi és suficient per a la immunització primària, vist que molta gent ha tingut prèviament almenys una infecció”, ha apuntat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una roda de premsa.

La decisió s’ha pres després de la reunió del grup d'experts en immunització que assessora l'organització, presidit per la finlandesa Hanna Nohynek. L'experta ha indicat que les vacunes basades en la variant òmicron XBB, una de les més prevalents, mostren millor índex de protecció actualment, encara que va subratllar que allà on aquestes no estiguen disponibles, qualsevol de les de la llista de recomanacions de l'OMS s'hi podrà administrar.

Segons les dades s'han administrat en el planeta al voltant de 13.510 milions de dosis de vacunes anticovid, la qual cosa suposa que ha rebut almenys una dosi més d'un 70% de la població global.

L'OMS, que al maig va declarar la fi de l'emergència internacional per la malaltia, ha registrat almenys 770 milions de casos globals, amb almenys 6,9 milions de morts.

També et pot interessar

stats