L’OMS demana als europeus que es facen un test d'antígens abans de les reunions de Nadal

El responsable de l’organisme sanitari a Europa no desaconsella les reunions, però suggereix que siguen "reduïdes"

Dues dones paren taula per a celebrar un sopar de les festes nadalenques
Dues dones paren taula per a celebrar un sopar de les festes nadalenques / Eduardo Parra (Europa Press)

El director regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a Europa, Hans Henri P. Kluge, ha demanat als europeus que "siguen previnguts" durant Nadal i, en aquest sentit, els ha convidat a fer-se un test d'antígens o una PCR abans de les reunions socials d'aquestes festes per a detectar possibles contagis abans de les trobades.

Tot i aquest suggeriment, Kluge ha assenyalat que Nadal "no té per què ser una repetició de l'any passat, quan moltes famílies no van poder reunir-se". "El meu missatge als habitants d'Europa i Àsia Central és que siguen previnguts en aquestes festes, que utilitzen les nombroses eines que tenim a la nostra disposició, que ens ajuden a controlar el virus i a mantindre la gent fora de perill", ha recomanat.

Així, ha instat els europeus a vacunar-se "al més prompte possible i amb la pauta completa", ja que les vacunes "continuen sent la millor manera de previndre malaltis greus i morts, fins i tot amb l'arribada de la variant óòmicron".

D'altra banda, si es té previst assistir a reunions socials amb amics i familiars, l'OMS demana "mantindre-les reduïdes", a banda de fer-se prèviament un test d'antígens o PCR "per a assegurar-se que no s'és infecciós".

Finalment, el màxim mandatari de l'OMS a Europa ha enviat un missatge als europeus: "Hem avançat molt des de l'any passat. Hem vist exemples inspiradors de solidaritat. Sabem el que funciona. Sabem com mantindre'ns fora de perill a nosaltres mateixos i als altres. L'aparició d'òmicron no canvia això. En aquestes festes, espere que gaudisquen del seu temps amb amics i familiars, però que facen-ho de manera segura".

Així mateix, sol·liciten que s'eviten els viatges "si es corre algun risc": "És aconsellable que les persones malaltes, sense vacunar-se o sense anticossos per infecció del coronavirus, igual que els majors de 60 anys i els que patisquen malalties cròniques com càncer, diabetis o malalties cardiovasculars, posposen els viatges a llocs on hi haja transmissió comunitària".

 

 

 

També et pot interessar

stats