Tan sols un 29% dels valencians celebrarà dinars de Nadal als restaurants

La por del desproveïment no avança les compres i el 80,6% firma que encara no les ha fetes

Un grup de persones sopant en un restaurant, imatge d'arxiu
Diverses persones durant un sopar de les festes nadalenques en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La majoria de valencians deixarà les reunions nadalenques en restaurants per a un altre any. Segons un sondeig de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, el 67,4% dels enquestats no acudirà a aquests establiments per als dinars o sopars nadalencs. D’aquest sondeig també es desprén que només el 19,4% de la ciutadania ha avançat les compres nadalenques pel temor al desproveïment.

Pel que fa als dinars en restaurants, quasi un 30% dels valencians enquestats afirma haver reservat ja en algun establiment de restauració. Llevat d’un 3,5% que encara no ho ha decidit, el 29,1% farà alguns d’aquests dinars als restaurants, cosa que suposa un augment significatiu respecte de l’any passat, quan només un 14,9% de la població va recórrer als serveis de restauració a Nadal.

Tot i aquest augment, els ciutadans enquestats que dinaran als restaurants són conscients de la importància de reduir el nombre de contactes, sobretot en llocs tancats.

Per al secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, "aquestes dades posen de manifest que la ciutadania està conscienciada i un any més es manté la prudència en les celebracions de les festes nadalenques". No obstant això, la vacunació, el certificat covid i l'eliminació de les restriccions ha fet que més consumidors celebren en restaurants alguns menjars nadalencs, segons ha afegit.

En l'enquesta sobre despeses i hàbits en les festes nadalenques que ha encarregat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a conéixer quin pressupost destinarà la ciutadania i com celebrarà els dies més assenyalats també s’ha preguntat per l’avanç de les compres per les informacions relacionades amb un desproveïment.

El 80,6% de la ciutadania afirma que no ha anticipat les compres per por de no trobar els productes desitjats. Per sectors, els joguets i l’alimentació són els que concentren les compres anticipades, segons l’enquesta de l’organització de consumidors.

També et pot interessar

stats