Sanitat aprova la dosi de reforç per als majors de 40 anys i els vacunats amb AstraZeneca

També reitera que cal prioritzar la vacunació en persones de 12 anys, en les que encara no han rebut cap dosi de la vacuna i també les dosis de reforç en els grups de majors de 60 anys

Personal sanitari posa una injecció contra la covid en una imatge d'arxiu
Personal sanitari posa una injecció contra la covid en una imatge d'arxiu

La comissió de salut pública, en la qual estan representades el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha avalat aquest dijous la dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19 a les persones de 59 a 40 anys, començant per les de més edat. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, aquesta dosi de record s'administrarà a partir dels sis mesos de l'última dosi amb ARNm, seguint les recomanacions de la Ponència de Vacunes.

Igualment, també s'ha aprovat administrar dosi de reforç a les persones menors de 60 anys que van rebre AstraZeneca, fonamentalment els treballadors essencials, com a professors, bombers o policies. En aquestes persones, la dosi de record s'administrarà a partir dels tres mesos de l'última dosi.

D'altra banda, la comissió ha insistit que ha de prioritzar-se la vacunació en persones de 12 anys, en les persones que encara no han rebut cap dosi de la vacuna i posar les dosis de reforç als grups més vulnerables, és a dir, els majors de 60 anys.

A més, ha recordat que les persones de qualsevol edat que van rebre la vacuna de Janssen també han de rebre una dosi de reforç, tal com ja consta en l'estratègia de vacunació.

També et pot interessar

stats