La vacunació i la distància social, clau per a mantindre a ratlla la variant òmicron a Nadal

Els experts vaticinen que aquesta mutació de la covid acabarà assentant-se a la Comunitat Valenciana

Els experts demanen a la població mantindre les mesures de prevenció contra l'arribada de l'òmicron / À Punt NTC

La variant òmicron acabarà assentant-se a la Comunitat Valenciana, segons els experts. De fet, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha informat aquest dimarts del primer cas d'òmicron al nostre territori. David Navarro, director científic del programa de vacunes covid de la Generalitat, ha assegurat que "l'òmicron és més transmissible que les anteriors i, per tant, dominarà l'espai en un període curt de temps". Així i tot, ha reconegut que és prompte per a assegurar si la capacitat que té per a produir malaltia greu és major o menor.

Amb l'avançada ràpida d’aquesta variant i enmig d'una nova onada, la previsió és que els contagis continuen augmentant de cara a Nadal, així com les hospitalitzacions. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha fet una crida a la responsabilitat social “perquè la pandèmia continua activa” i ha recordat que el Ministeri ja ha donat llum verda a la vacunació de majors de 40 anys amb terceres dosis. “L’única forma de frenar la nova onada és amb la gent vacunada”, ha assegurat.

De fet, la comunitat científica no descarta la necessitat de tornar a mesures més restrictives, encara que de moment no han dit quines serien. La viròloga i investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIF) Margarita del Val, ha explicat que, a més de l'aforament, és important controlar la qualitat de l’aire i la conscienciació a famílies i negocis de l’hostaleria "per no continuar fent les coses malament". 

La investigadora ha vaticinat que, si es passa aquesta onada amb casos més greus, “no avançarem” i s’hauran de prendre més mesures de cara a la primavera i l’estiu. 

També et pot interessar

stats