Von der Leyen avisa que òmicron serà dominant a Europa d'ací a un mes

La presidenta de la Comissió Europea ha recordat que només el 66,6% de la població europea té la doble pauta de vacunació

Un sanitari es disposa a realitzar una prova PCR
Un sanitari es disposa a realitzar una prova PCR / EuropaPress

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha manifestat aquest dimecres que "hem d'esperar" que la variant òmicron del coronavirus siga la dominant a Europa per a mitjans del pròxim mes de gener després de la seua arribada al continent al novembre.

En un debat al Parlament Europeu sobre la situació de la pandèmia, Von der Leyen ha dit que sent tristesa pel fet que Nadal torne a quedar "marcat" per la situació epidemiològica, però també s'ha mostrat confiada que Europa té "la força i els mitjans per a superar la pandèmia a llarg termini".

"És important ser conscients que l'increment en el nombre de contagis es deu quasi totalment a la variant delta. Ara veiem una nova variant en l'horitzó, òmicron, que sembla molt més infecciosa. Se'ns està dient que per a mitjan gener hauríem d'esperar que òmicron siga la variant dominant a Europa", ha apuntat Von der Leyen.

La millor protecció contra aquesta variant, ha apuntat la presidenta de l'executiu comunitari, és tindre tant la pauta completa de la vacuna contra el coronavirus –que han rebut uns 300 milions d'europeus fins ara, un 66,6% de la població– com la dosi de reforç, que ha arribat a uns 62 milions de persones fins aquest dimecres.

Segons Von der Leyen, Europa està ara "més ben preparada per a lluitar" contra el virus, ja que té prou vacunes i a més la capacitat de produir uns 300 milions de dosis mensuals en el seu propi territori, així com les garanties que els laboratoris estan treballant en fàrmacs adaptats a aquesta nova variant i s'entregaran tan prompte com siga possible.

"El més important ara és augmentar el nombre de persones vacunades a Europa tan ràpidament com siga possible en tots els grups d'edat, incloent-hi els xiquets. Farem tot el possible per superar l'escepticisme cap a la vacunació", ha remarcat l'alemanya, que ha explicat que la Comissió Europea ha llançat campanyes en xarxes socials als països de la UE amb les taxes de vacunació més baixes.

També et pot interessar

stats