Quins són els símptomes de la nova variant òmicron?

Una de les descobridores de la nova variant a Sud-àfrica demana tranquil·litat, ja que els símptomes observats fins ara són lleus

Quins són els símptomes més habituals de la variant òmicron?
Quins són els símptomes més habituals de la variant òmicron? / À Punt NTC

L'Organització Mundial de la Salut ha anomenat òmicron la nova variant B.1.1.529, identificada per primera vegada a Sud-àfrica el 25 de novembre, i ha advertit que podria comportar un "risc més gran de reinfecció", segons les primeres evidències científiques preliminars.

Tot i així, la presidenta de l’Associació Mèdica de Sud-àfrica i una de les descobridores de la variant òmicron del coronavirus, la doctora Angelique Coetzee, demana que no s’escampe el "pànic innecessari" per aquesta nova modalitat, els símptomes dels quals —segons les dades actuals— són "molt febles".

Coetzee assenyala la fatiga extrema, la febra i la taquicàrdia com els símptomes principals d’aquesta nova variant. A més, una diferència important amb les variants anteriors és que amb aquesta no es manifesta la pèrdua de l'olfacte o del gust. "Tenint en compte com són de lleus els símptomes que estem veient, no hi ha cap raó perquè s'escampe el pànic fins que no veiem pacients de més gravetat", afirma la doctora.

Símptomes de la variant òmicron:

  • Febra
  • Taquicàrdia
  • Fatiga extrema
  • No hi ha pèrdua d’olfacte o de gust

Símptomes principals de variants anteriors:

  • Febra
  • Tos
  • Cansament
  • Pèrdua d’olfacte o de gust

D’altra banda, segons assegura Coetzee, no està demostrat que aquesta nova variant escape a l’efecte de la vacuna, ja que quasi el 50% dels pacients que ella mateixa va tractar amb símptomes de la variant òmicron no estan vacunats. "En el moment que esquive la immunitat de la vacuna és quan començarem a veure gent realment malalta, però no estem en aquest punt encara", afirma la doctora.

La notícia d’aquesta nova variant ha desencadenat la reacció immediata de diversos països com el cas d’Espanya que, des de divendres ha suspés els vols amb Sud-àfrica i Botswana.

També et pot interessar

stats