El jurat declara culpable el policia que va assassinar George Floyd

Chauvin ha sigut condemnat per homicidi en segon i tercer grau i s’enfronta a una pena de 45 anys de presó

L'exagent de policia acusat, Derek Chauvin, a l'espera del veredicte
L'exagent de policia acusat, Derek Chauvin, a l'espera del veredicte / Reuters

El jurat de Minneapolis ha declarat culpable d’homicidi en segon i tercer grau Derek Chauvin, l'exagent de policia acusat de matar l'afroamericà George Floyd el maig passat a Minneapolis.  

Els membres del jurat han decidit per unanimitat que Chauvin és culpable d'assassinat involuntari en segon grau, penat fins a 40 anys de presó; d'assassinat en tercer grau, amb una condemna màxima de 25 anys, i d'homicidi involuntari en segon grau, que implica fins a 10 anys de privació de llibertat.

George Floyd va morir el 25 de maig de 2020, quan quatre agents van intentar detindre'l per haver utilitzat un bitllet fals per a pagar en una botiga. Durant l'arrest, Derek Chauvin el va immobilitzar a terra pressionant-li el genoll contra el coll fins que va deixar de respirar. Tot i que la suma de penes dels tres càrrecs a què s'enfronta l'acusat arriba a 75 anys de presó, només podria ser condemnat a un màxim de 12,5 anys de presó pels delictes d'assassinat en segon i tercer grau i a quatre per homicidi en segon grau (29 anys en total) perquè no té antecedents penals. 

El final del juí arriba en un context de creixent tensió al país després de la mort a trets de la policia de l'afroamericà Daunte Wright, de 20 anys, a Brooklyn Center (Minneapolis); i d'Adam Toledo, de 13 anys, a Chicago. Ambdós successos han ocorregut en les últimes setmanes.

També et pot interessar

stats