Protestes violentes per mort d'un jove afroamericà per la policia als Estats Units

Ha ocorregut a Minneapolis, la mateixa ciutat on va morir Floyd i es desenvolupa el judici al'oficial acusat de matar-lo.

Un home encén una bandera després d'una nit de disturbis a Minnesota, als Estats Units
Un home crema una bandera després d'una nit de disturbis a Minnesota, als Estats Units / Tim Evans (Efe)

Centenars de manifestants han desafiat amb protestes violentes aquest dilluns a la nit el toc de queda imposat pel governador de Minnesota en protesta per la mort del jove afroamericà Duante Wright durant un control policial aquest cap de setmana. Els manifestants s'han reunit davant de la comissaria de policia de Brooklyn Center, el suburbi de Minneapolis on va ocórrer el succés.

Després de complir-se el toc de queda de les set de la vesprada, s'han registrat enfrontaments entre els manifestants i agents antidisturbis de la Policia Estatal de Minnesota. Segons els mitjans locals, hi ha hagut detencions i, en paral·lel als enfrontaments, també s'han produït saquejos de comerços. Alguns dels comerços de la zona, que no han sigut saquejats, estaven defensats per civils armats.

Diumenge, durant un control de trànsit a Brooklyn Center, una agent blanca va disparar de manera suposadament "accidental" a l'afroamericà Daunte Wright, de 20 anys. Segons ha explicat el cap de Policia de la localitat, Tim Ganno, la policia volia usar una pistola elèctrica coneguda com a "taser" per a immobilitzar Wright, però es va confondre i va disparar amb la seua arma de foc una bala que va posar fi a la vida de l'home.

Sobre el motiu de la parada de trànsit, ha puntualitzat que el vehicle va ser interceptat perquè no tenia alguns papers en regla. Després van demanar la identificació a Wright i llavors es van adonar que tenia una orde d'arrest pendent per no haver comparegut davant la justícia pels delictes de possessió il·legal d'una arma i resistència a l'autoritat. En tractar de detindre'l, es va resistir, va intentar entrar de nou al vehicle i la policia li va disparar.

L'incident ha succeït quan els nervis estan a flor de pell a Minneapolis, que espera amb ansietat el resultat del judici a Derek Chauvin, un dels quatre policies acusats de l'assassinat de George Floyd l'any passat, que va desencadenar una onada de protestes racials en tot el país.

També et pot interessar

stats