Un metge afirma en el juí que Floyd va morir pels baixos nivells d'oxigen en la sang

L'especialista explica que l'exagent va posar 41,5 quilograms, la meitat del pes del seu cos, sobre el coll de Floyd i "l'aire no va poder arribar als pulmons".

El doctor Martin Tobin és interrogat pel fiscal Jerry Blackwell, mentre es reprodueixen imatges de l'arrest de George Floyd en una pantalla, a Minneapolis, els Estats Units
El doctor Martin Tobin és interrogat pel fiscal, mentre es reprodueixen imatges de l'arrest de Floyd, a Minneapolis (EUA) / Jane Rosenberg (Reuters)

L'afroamericà George Floyd va morir pels baixos nivells d'oxigen en la sang, després que l'expolicia Derek Chauvin pressionara el genoll contra el coll de la víctima durant diversos minuts, segons ha afirmat el metge Martin Tobin, un dels testimonis en el judici al exagente. Tobin és un especialista del pulmó i en vigilància intensiva, que va revisar els registres mèdics d'aquest cas.

Durant la seua compareixença davant un tribunal de Minneapolis (Minnesota, els EUA), Tobin ha explicat que hi ha una sèrie de motius per als baixos nivells d'oxigen trobats en la sang de Floyd. En aquest sentit, ha destacat que Chauvin va posar 41,5 quilograms, la meitat del pes del seu cos més el de la seua roba i l'equipament que portava, sobre el coll de Floyd. "La causa dels baixos nivells d'oxigen va ser la respiració feble", ha indicat el facultatiu, qui ha detallat que l'aire no va poder arribar als pulmons de la víctima.

L'expert, que es va recolzar en gràfics i imatges de vídeo, va subratllar que la forma en la qual va ser emmanillat Floyd i la posició en la qual Chauvin el va immobilitzar en terra va crear una espècie de torniquet que li va afectar la respiració. Per la seua banda, la defensa de l'exagent està intentat vincular la mort de Floyd al fet que consumira drogues i als seus problemes de salut.

El juí contra l'expolicia va començar a la fi de març. Durant els primers dies les sessions del procés es van centrar en els últims moments de vida de Floyd el passat 25 de maig, mentre que aquesta setmana han prestat testimoni experts i perits policials.

Floyd va perdre la vida quan quatre agents van intentar detindre'l per haver utilitzat un bitllet fals per a pagar en una botiga. Durant el seu arrest, Chauvin el va immobilitzar contra el terra pressionant el genoll contra el coll del detingut fins que va deixar de respirar.

L'expolicia està acusat dels càrrecs d'assassinat en segon grau, penat amb fins a 40 anys de presó; assassinat en tercer grau, amb una condemna màxima de 25 anys, i homicidi en segon grau, que implica fins a deu anys de privació de llibertat.

No obstant això, com que no té antecedents penals, només podria ser condemnat a un màxim de dotze anys i mig de presó pels primers dos càrrecs i a quatre anys de presó pel tercer.

També et pot interessar

stats