Israel intensifica les operacions terrestres a Gaza, que es troba incomunicada

L'empresa de telecomunicacions Paltel ha anunciat el "tall complet" dels serveis de comunicacions, telefonia i internet pels bombardejos

Fort bombardeig vist aquest divendres a la nit en la Franja de Gaza
Fort bombardeig vist aquest divendres a la nit en la Franja de Gaza / Reuters TV

Israel ha anunciat aquest divendres que a partir d'ara ampliarà la intensitat de les operacions terrestres contra el grup islamista palestí Hamàs en la Franja de Gaza, que està completament incomunicada per efecte dels forts bombardejos de les últimes hores.

El portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari, ha informat que les seues forces incrementaran des de hui les operacions terrestres, en paral·lel als bombardejos sobre l'enclavament amb l'objectiu d'eliminar a Hamàs, autor dels atacs terroristes contra Israel del passat dia 7 en els quals van morir més de 1.400 persones i més de dos centenars van ser segrestades. Per la seua banda, tal com ha informat el Ministeri de Sanitat palestí, el nombre de víctimes pels atacs d'Israel ha ascendit a 7.326 morts i 18.967 ferits.

"Per a continuar l'activitat ofensiva que duem a terme en els últims dies, les forces terrestres ampliaran aquesta nit l'activitat", ha indicat el portaveu. S'espera que l'ofensiva terrestre siga pel nord de la Franja, ja que Israel ha instat repetidament la població civil de la meitat nord de l'enclavament, més d'un milió de persones, a evacuar cap al sud per seguretat, encara que els bombardejos israelians abasten tot el territori de Gaza, inclòs el sud.

Gaza incomunicada per efecte dels bombardejos

L'empresa palestina de telecomunicacions Paltel va anunciar aquest divendres el "tall complet" dels serveis de comunicacions, telefonia i internet en la Franja a causa dels intensos bombardejos sobre l'enclavament. "El tall es deu als forts bombardejos de les últimes hores que han danyat les línies internacionals que connecten Gaza i que ha provocat que es quede fora de servei", ha confirmat la companyia en un comunicat.

Mentrestant, Israel i Hamàs han mantingut un intens encreuament d’acusacions sobre el possible ús que el segon està donant als hospitals de la Franja de Gaza, especialment el d'Al Shifa, que, segons la intel·ligència israeliana, alberga en el subsol una complexa infraestructura de comandament i control.

També et pot interessar

stats