Hamàs anuncia a Egipte i Qatar que accepta la proposta de treva a Gaza

Encara es desconeixen els detalls de la proposta ni la postura d’Israel, però Netanyahu va rebutjar ahir posar fi a la guerra

El cap del buró polític d'Hamàs, Ismail Haniyeh, en una imatge d'arxiu
El cap del buró polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El cap del buró polític d'Hamàs, Ismail Haniyeh, ha comunicat este dilluns a Egipte i a Qatar que el grup islamista accepta la seua proposta per a un alto el foc a la Franja de Gaza, segons un comunicat recollit per mitjans palestins afins. La comunicació ha sigut breu, i s'ha limitat a dir que Haniyeh ha telefonat tant el primer ministre de Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, com el ministre d'Intel·ligència egipci, Abbas Kamel, per a informar-los que el moviment ha aprovat la proposta sobre un acord d’alto el foc. 

De moment no es coneixen els detalls de la proposta, ni la reacció de les autoritats israelianes de cara a este pronunciament.

Semblava que les negociacions indirectes entre Hamàs i Israel per a aconseguir un alto el foc en la Franja de Gaza estaven estancades, després que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, rebutjara ahir posar fi a la guerra, petició clau del grup islamista. De fet, este dilluns de matí, milers de palestins que es trobaven en la localitat meridional de Rafah han rebut missatges instant-los a evacuar a la zona de Jan Yunis, cosa que ha fet saltar les alarmes davant la possibilitat que l'exèrcit comence prompte amb la seua anunciada invasió terrestre en el sud de Gaza.

Davant este moviment, Hamàs ha advertit les forces israelianes que qualsevol operació militar en Rafah “no serà un pícnic”, i que el braç armat del grup, les Brigades al Qasam, estan preparades per a “defensar al nostre poble”.

A més, el grup islamista ha demanat als organismes internacionals que encara operen en l'enclavament, i en particular a l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (Unrwa), que no l'abandonen després de les ordes d'evacuació israelianes.

També et pot interessar

stats