El govern talibà de l'Afganistan vol recuperar amputacions i execucions com a castic per a delictes

Aquesta pràctica es va fer de 1996 a 2001 de manera pública durant el primer règim talibà

*Zabihullah *Mujahid, portaveu dels talibans amb periodistes, durant una conferència de premsa a Kabul, l'Afganistan
Zabihullah Mujahid, portaveu dels talibans, amb periodistes, durant una conferència de premsa a Kabul, l'Afganistan / Efe
24 de setembre 2021 - 21:19

El règim talibà vol recuperar les amputacions de les mans i les execucions com a part del seu sistema penal, al·legant "raons de seguretat". Aquest tipus de castic ja es practicava setmanalment entre 1996 i 2001, durant el primer règim talibà, i se celebrava de manera pública per a servir de condemna exemplar. Així ho ha manifestat el ministre de Presons de l'Afganistan, Nooruddin Turabi, durant una entrevista amb Associated Press.

Turabi, que és conegut per la interpretació radical de la llei islàmica, ha assegurat que la seua decisió s'empara en els escrits de la seua religió, l'Alcorà. A més, durant el primer règim talibà va ocupar el lloc de ministre de Justícia i va estar al capdavant del Ministeri per a la Propagació de la Virtut i la Prevenció del Vici.

Així i tot, Mashal Afghan, un membre de la comissió de Cultura dels talibans, ha declarat als mitjans que "les declaracions del mul·là Turabi són la seua opinió personal" i no la posició oficial del govern afganés.

El portaveu del Departament d'Estat nord-americà, Ned Price, ha manifestat que Washington condemna "en els termes més enèrgics" els comentaris del ministre talibà i ha afegit que els actes "constituirien greus abusos dels drets humans". Així mateix, ha recordat que una de les condicions perquè els Estats Units reconeguen el règim talibà com a legítim és que es comprometa a respectar els drets humans.

També et pot interessar