Els Estats Units autoritzen una tercera dosi de la vacuna per a persones amb salut vulnerable

Aquest col·lectiu, amb més risc de contraure una malaltia greu, veurà reforçada la seua pauta de vacunació amb una tercera injecció de Pzifer o Moderna

Imatge d'arxiu d'una xeringa omplint-se amb una dosi de la vacuna de Pfizer
Imatge d'arxiu d'una xeringa omplint-se amb una dosi de la vacuna de Pfizer / Brendan McDermid (Reuters)

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) ha autoritzat aquest dijous l'administració d'una tercera dosi de les vacunes contra la Covid-19 de Pfizer i Moderna a les persones immunodeprimides.

Es tracta, segons l'entitat, d'un "grup xicotet" de gent, format per receptors de trasplantaments d'òrgans o "aquells als quals se'ls diagnostiquen condicions que es considera que tenen un nivell equivalent d'immunodepressió". L'FDA ha esmenat així les seues autoritzacions d'emergència per a aquestes dues vacunes perquè puga administrar-se la tercera dosi.

Aquest anunci arriba després que mitjans locals hagen destapat que algunes persones als Estats Units estan aprofitant la falta de controls rigorosos per a rebre una tercera dosi sense que estiga aprovat ni recomanat per les autoritats.

Els Estats Units s'uneixen així a altres països europeus i Israel que han anunciat que en les pròximes setmanes començaran a administrar una tercera dosi a població de risc.

Segons les dades oficials dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties, un 59,2% dels nord-americans ha rebut almenys una dosi d'alguna de les vacunes, i un 50,2% la pauta completa.

Es tracta d'uns percentatges baixos per a un país que disposa des de fa mesos de vacunes suficients per a tota la població, però que s'ha trobat amb l'escepticisme i el rebuig per part d'alguns sectors.

Fins hui, han mort de Covid-19 als Estats Units 619.093 persones i se n'han contagiat més de 36 milions, d'acord amb el comptatge independent de la Universitat Johns Hopkins.

També et pot interessar

stats