Pfizer demana una tercera dosi per aconseguir una major protecció

L'FDA i el CDC nord-americans han emés una declaració conjunta minimitzant la necessitat de la vacuna de reforç

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer / EuropaPress

La companyies Pfizer i BioNTech demanaran autorització a l'Administració d'Aliments i Fàrmacs (FDA) dels Estats Units  "en les pròximes setmanes" perquè s'injecte una tercera dosi de reforç de la seua vacuna i oferir una major protecció contra la Covid-19.

En un comunicat, les companyies han expressat que han vist "dades encoratjadores" d'una prova en curs de la vacuna de reforç i van agregar que proporciona nivells d'anticossos neutralitzadors de cinc a deu vegades més alts quan s'administra sis mesos després de la segona dosi.

Després de l'anunci de Pfizer, l'FDA i els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) han emés una declaració conjunta minimitzant la necessitat d'una vacuna de reforç.

"Els estatunidencs que han sigut completament vacunats no necessiten una vacuna de reforç en aquest moment", han dit les agències, al mateix temps que han agregat que estan involucrades en un "procés rigorós basat en la ciència" per a determinar si se'n necessitarà una.

Les agències van emfatitzar que les pautes de vacunes actuals són efectives. "Les persones que estan completament vacunades estan protegides de malalties greus i de la mort, fins i tot de les variants que circulen actualment al país, com la delta", van subratllar els organismes nord-americans.

Sobre això, el mitjà estatunidenc The Hill recorda que alguns científics han advertit que els fabricants de vacunes troben incentius financers per a desenvolupar fàrmacs de reforç i perquè el govern invertisca en més dosis. I que els responsables de salut dels Estats Units han especificat que no està clar que es necessite una vacuna de reforç.

Anthony Fauci, el principal expert en malalties infeccioses del govern dels EUA, va reiterar aquest dijous que dues injeccions de les vacunes Pfizer i Moderna protegeixen fins i tot contra la variant delta.

No obstant això, Pfizer va aportar dades sobre els resultats obtinguts amb la vacuna a Israel. "Com es veu en les dades del món real publicats pel Ministeri de Salut d'Israel, l'eficàcia de la vacuna per a previndre infeccions i malalties simptomàtiques ha disminuït sis mesos després de la vacunació, encara que l'eficàcia per a previndre malalties greus continua sent alta", va precisar Pfizer.

"Basant-se en les dades que (Israel) té fins hui, Pfizer i BioNTech creuen que una tercera dosi pot ser beneficiosa dins dels 6 a 12 mesos posteriors a la segona dosi per a mantindre els nivells més alts de protecció", van dir les companyies, associades en la producció d'aquesta vacuna.

També et pot interessar

stats