Darias avança que hi haurà una tercera dosi de reforç de Pfizer i Moderna

La ministra de Sanitat assegura que la població espanyola s'haurà de vacunar cada any contra la Covid-19

La ministra de Sanitat Carolina Darias en roda de premsa aquest dimecres
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa / Efe

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest divendres que "tot apunta" que s'haurà d'administrar una "tercera dosi de reforç" de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer i Moderna, si bé encara no s'ha determinat quan començarà a subministrar-se.

En una entrevista en Onda Cero, Darias ha indicat que el goverrn espanyol ja ha subscrit contractes per valor de 1.800 milions amb Pfizer i de 480 més amb Moderna per a continuar rebent vacunes el 2022 i el 2023 que, segons ha precisat, seran de terceres dosis o de reforç.

La ministra ha avançat també que els preparats contra la Covid-19 es consolidaran en el calendari de vacunació anual. "Sí, sens dubte", ha respost a la pregunta de si els espanyols hauran de vacunar-se cada any. Tanmateix, ha destacat que ara tots els esforços del departament se centren en l'objectiu de "continuar vacunant tothom fins a aconseguir, si és possible, el 100%" de la població espanyola amb la pauta completa.

La responsable de Sanitat ha volgut destacar "l'excel·lent treball en la vacunació" de totes les autonomies, encara que ha reconegut que mentre uns territoris "han planificat de manera excel·lent, uns altres ho han fet bé" en referència a Madrid que, segons ha destacat, ha sigut l'única autonomia que s'ha queixat per la falta de dosis. Així i tot, per a Darias les xifres d'immunitzats -per damunt del 50% de la població són un "èxit col·lectiu i de país".

La ministra també ha avançat que en la pròxima reunió de la interterritorial el seu departament plantejarà canvis en els indicadors vigents per a determinar el risc epidemiològics als territoris espanyols.

També et pot interessar

stats