La Covid-19 dispara les hospitalitzacions de xiquets als Estats Units

Molts dels 1.450 menuts ingressats tenen menys de 12 anys i no estan vacunats, segons va alertar en un programa de televisió el director dels Instituts Nacionals de la Salut

Imatge d'arxiu d'un llit en un hospital
Imatge d'arxiu d'un llit en un hospital

L'auge de la variant delta als Estats Units ha disparat les xifres d'hospitalitzacions de menors a nivells que no s'havien vist des que començà la pandèmia. L'últim recompte deixa en 1.450 el nombre de xiquets i xiquetes ingressats en centres hospitalaris del país per Covid-19, segons va explicar el director dels Instituts Nacionals de la Salut (NIH, en anglés), Francis Collins, en una entrevista en el programa This Week de la cadena ABC News. Molts d'ells, per ser menors de 12 anys, no estaven vacunats ja que no hi ha encara cap antigen autoritzat per a aquest grup d'edat.

Segons l'expert, els Estats Units mai no haurien d'haver arribat al punt en el qual estan ara mateix pel que fa al coronavirus, amb un rebrot dels casos impulsats fonamentalment per la variant delta, que colpeja durament el país les últimes setmanes. "Tenim vacunes que sabem que són altament efectives i segures i, no obstant això, la meitat del país encara no està completament vacunat", va criticar el funcionari.

En la seua opinió, els Estats Units estan pagant "un preu terrible", amb el ràpid augment dels contagis, especialment entre persones no immunitzades. "Quasi totes les morts són de persones no vacunades. I ara són persones més joves, inclosos xiquets", va alertar.

Collins va reconéixer que no hi ha encara "dades rigoroses" que permeten concloure que la variant delta siga més greu per a la població més menuda però, tot i això, escolta la preocupació dels pediatres perquè en aquest nou pic dels contagis de Covid-19 "els xiquets que estan a l'hospital són més nombrosos i estan més greument malalts".

Consultat sobre l'inici de l'any escolar, va demanar als progenitors que pensen en les mascaretes com un "dispositiu mèdic que salva vides" i no com una "declaració política o una invasió de les seues llibertats". Només el seu ús, va insistir, evitarà brots que obliguen a tornar a l'aprenentatge remot.

Vacunació obligatòria?

Per la seua banda, el principal epidemiòleg del govern nord-americà, Anthony Fauci, reiterava en el programa Meet the press, d'NBC News, que no hi haurà per ara un mandat federal per a exigir la immunització contra la Covid-19. No obstant això, va estimar que si l'Agència Nord-americana de Medicaments (FDA en anglés) aprova completament les vacunes que ara tenen autorització d'ús d'emergència, moltes empreses i entitats privades podrien decretar l'obligatorietat de vacunar-se.

També et pot interessar

stats