La Unió Europea “està preparada” per a inocular una tercera dosi de reforç contra la Covid

La Comissió Europea ha tancat un tercer contracte amb Pfizer que preveu la possibilitat de reforçar les immunitzacions

Vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys al vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys al vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències / Efe

La Comissió Europea ha assumit que "pot ser necessària" una tercera dosi de reforç per a la immunització contra la Covid i ha assegurat que la Unió Europea està preparada davant d'aquest possible escenari, ja que està previst en l'última compra pactada amb BioNTech-Pfizer.

"Som molt conscients que pot ser necessària una vacuna de reforç i aquesta és una de les raons per les quals ens preparem, per exemple, tancant un tercer contracte amb la companyia BioNTech-Pfizer", ha indicat el portaveu comunitari per a assumptes de Salut, Stefan De Keersmaecker.

Brussel·les va anunciar al maig l'acord per a comprar a aquesta farmacèutica 900 milions de dosis per a tota la Unió Europea en el període 2021-2023, amb una opció de compra per una altra quantitat equivalent, cosa que elevaria el contingent total fins a les 1.800 milions de dosis.

L'executiu comunitari va justificar llavors el conveni per a preparar-se davant de l'eventualitat que fora necessari administrar una tercera dosi per a reforçar immunitzacions, fer front a noves variants o vacunar altres grups de població no previstos en les estratègies inicials, com per exemple els menors d'edat.

Fins ara, De Keersmaecker ha assenyalat que l'Agència Europea del Medicament (EMA) no ha emés cap dictamen que avale l'administració de la tercera dosi i ha recalcat que Brussel·les segueix amb atenció l'evolució de la situació perquè basarà totes les decisions en "dades científiques".

La Unió Europea es va fixar el final de l'estiu com a termini per a aconseguir vacunar amb la pauta completa almenys al 70% de la població adulta a la Unió Europea, una meta a la qual es dirigeixen els països amb resultats desiguals. En el cas d’Espanya, en aquests moments el 63,4% ja ha rebut la pauta completa contra la Covid. 

També et pot interessar

stats