Espanya prepara l'enviament de 20 tones de material militar i sanitari a Ucraïna

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha presenciat a Torrejón de Ardoz la càrrega de dos avions amb medicaments, jupetins, cascos i detectors de mines, entre altres coses

Càrrega del material en la base de Torrejón de Ardoz a Madrid
Càrrega del material a la base de Torrejón de Ardoz, a Madrid / À Punt NTC

La ministra de Defensa, Margarita Robles, s'ha desplaçat aquest diumenge a la base aèria de Torrejón de Ardoz, des d'on està previst que isquen en les pròximes hores dos avions amb material sanitari i de protecció personal. Aterraran a 90 quilòmetres de la frontera, a Polònia, on les autoritats sanitàries arreplegaran l'enviament.

Tal com va anunciar el Govern aquest dissabte, la càrrega consta de 5.000 cascos, jupetins antibales i detectors de mines a Ucraïna, a més de les vint tones de medicaments i material mèdic, valorades en 150.000 euros. Part d'aquest material l'han reunit a Madrid, però una l'altra part prové de Paterna.

L'executiu respon així a la petició que li havia fet arribar el govern ucraïnés a través de l'encarregat de negocis a Madrid, Dmitro Matiustxenko, que havia demanat material de protecció per a la població ucraïnesa.

En la vista a la base aèria, Robles ha declarat que "la UE treballarà coordinadament per a portar material a Ucraïna", i que "és el moment de la solidaritat, de manifestar la màxima col·laboració amb Ucraïna i de mostrar la condemna més absoluta" a la invasió per part de Rússia.

"L'única cosa que podem manifestar és l'admiració, l'heroïcitat de tots els ciutadans d'Ucraïna, plantant cara a aquesta agressió intolerable, i crec que el món sencer", ha dit Robles, ha de sentir-se "molt orgullós" dels ciutadans ucraïnesos i de la resistència que estan posant a aquesta invasió inacceptable.

Aquesta vesprada, tal com ha detallat, hi haurà una reunió de ministres d'Afers Estrangers, i aquest dilluns una altra amb els ministres de Defensa de la Unió Europea, amb l'objectiu de coordinar les aportacions dels distints països de la Unió per a ajudar Ucraïna.

També et pot interessar

stats