De Paterna a Ucraïna: el govern espanyol envia vint tones de material sanitari

L’ONG de Paterna Farmamundi, especialitzada en ajuda mèdica i sanitària, ha subministrat al govern espanyol part del primer paquet d'ajuda humanitària que viatja a Ucraïna

Imatge de part de l'ajuda enviada a Ucraïna des d'Espanya
Imatge de part de l'ajuda enviada a Ucraïna des d'Espanya / À Punt NTC

El govern d’Espanya enviarà aquest dissabte, des de la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), el primer paquet de material humanitari, principalment medicaments i material sanitari, a Ucraïna. Són vint tones de material, subministrat parcialment per l'ONG de Paterna Farmamundi, per un valor de més de 150.000 euros. 

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, ha explicat que l'executiu està sospesant enviar material defensiu sol·licitat pel govern ucraïnés.

El transport de l’ajuda humanitària es farà per carretera a través de Polònia, amb un cost de 10.000 euros, com una iniciativa Team Europe, segons ha informat el Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació.

Albares ha destacat que l'enviament d'aquest material "és un senyal més" del suport i solidaritat d'Espanya amb Ucraïna. "Espanya, com a poble de forta nissaga solidària, és extraordinàriament sensible al profund sofriment de la població ucraïnesa", ha indicat el ministre, que ha aprofitat l'ocasió per a reiterar la condemna més ferma a l'agressió russa contra el poble ucraïnés.

Aquest enviament respon a la sol·licitud feta el 15 de febrer pel govern ucraïnés, davant del Mecanisme Europeu de Protecció Civil, en previsió de l'agreujament de la situació humanitària.

La crida d'Ucraïna comprén béns per a atendre necessitats urgents: productes sanitaris i medicaments, vehicles, equips de protecció personal, mantes i tendes de campanya, entre altres.

Des de Farmamundi han emfasitzat que no s’han d’organitzar recollides de medicaments per part de la població. “Les donacions han de respectar les necessitats del país receptor. No podem enviar allò que volem, sinó allò que es necessita”. Així, l’ONG recomana fer donacions adequades a organitzacions que puguen fer arribar l’ajuda necessària. 

També et pot interessar

stats