La ministra de Justícia avança una resposta "ferma i contundent" de l'OTAN davant de la guerra a Ucraïna

Pilar Llop ha remarcat a València la necessitat d'unitat d'acció dels països membres de la Unió Europea

La ministra Pilar Llop participa en un acte organitzat pel PSPV-PSOE a València
La ministra Pilar Llop participa en un acte organitzat pel PSPV-PSOE a València / Frederic Ferri

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha avançat aquest dissabte una resposta "ferma i contundent" dels aliats de l'OTAN davant de la guerra a Ucraïna i ha remarcat la necessitat que la siga "unitària" per part dels països membres de la Unió Europea.

En declaracions als mitjans a València abans de participar en un acte del PSPV, Llop ha mostrat "tota la solidaritat" de l'executiu al poble ucraïnés i especialment a les dones "valentes que lluiten per la vida dels seus fills i per la democràcia i la solidaritat internacional".

La ministra ha aprofitat per a enviar un missatge de suport als espanyols que romanen a Ucraïna, actualment unes cent persones aproximadament, de les 450 que residien abans d'iniciar-se aquest conflicte, al mateix temps que ha defensat la "unitat política interna i externa" del govern espanyol en relació amb la situació, i ha demanat "unitat" a les administracions territorials.

Finalment, la ministra s'ha referit a la trobada informal que va tindre aquest divendres amb dues dones representants del col·lectiu d'ucraïnesos residents a la província d'Alacant, que li traslladaren les seues inquietuds i preocupacions amb l'actual situació del seu país d'origen.

La Comunitat Valenciana té una gran colònia ucraïnesa, ja que entre Alacant i Torrevella (Baix Segura) hi ha 5.000 ciutadans i ciutadanes empadronats. Diumenge estan previstes concentracions de rebuig a València i Torrevella. Els convocants asseguren que han rebut el suport de molts ciutadans russos. 

Llop insta el PP a "aclarir" si hi ha hagut corrupció amb Ayuso

La ministra de Justícia ha instat el PP a "aclarir si hi ha hagut algun cas de corrupció" amb el cas del germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha exigit als populars que "deixen treballar la Fiscalia i els òrgans jurisdiccionals".

A Llop li han preguntat aquest dissabte per la intenció de l'executiu de Díaz Ayuso de canviar la llei sobre els nomenaments de la Cambra de Comptes. I sobre aquest cas, la ministra ha lamentat que aquestes pràctiques del PP "no són únicament d'ara", sinó que "venen de llarg".

Sobre els 283.000 euros que hauria cobrat el germà d'Isabel Díaz Ayuso, Pilar Llop ha afirmat que no sap "per què ho reconeixen ara". "Hauran anat a la documentació i hauran vist que els contractes que s'han celebrat són així", ha assenyalat, al mateix temps que ha resolt: "Jo no he vist aquesta documentació".

També et pot interessar

stats