Erdogan diu que els EUA i Rússia s'han compromés a no usar armes nuclears

Els caps dels serveis d'intel·ligència dels dos països es van reunir a Istanbul dilluns passat

Erdogan amb Biden durant la cimera del G-20 a Bali
Erdogan amb Biden durant la cimera del G-20 a Bali / Reuters

Els caps dels serveis d'intel·ligència dels Estats Units i Rússia es van comprometre en la seua recent reunió a Istanbul, dilluns passat, a no usar armes nuclears, segons ha assegurat el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan.

"Segons la informació que vaig rebre dels nostres serveis secrets respecte a l'ús d'armes nuclears per part de Rússia i els Estats Units, sembla que, ara com ara, cap dels dos farà cap intent d'emprar armes nuclears", va manifestar Erdogan.

El mandatari es referia així a la reunió entre el director de la CIA, l'agència estatunidenca d'espionatge, William Burns, i el seu homòleg rus, Serguei Naryshkin, que va tindre lloc a Istanbul, segons van confirmar tant Washington com Ankara.

Erdogan va fer aquestes declaracions, publicades aquest dijous pel diari turc Hürriyet, a un grup de periodistes en l'avió quan tornava de la cimera de líders del G20 a Indonèsia. "No puc dir més d'això", va agregar el mandatari, si bé va subratllar que Turquia té intenció de facilitar que els alts càrrecs dels EUA i Rússia "tinguen contacte estret i es reunisquen amb freqüència".

"No cal permetre que això (el conflicte d'Ucraïna) porte a una nova guerra mundial, Déu no ho vulga", va concloure Erdogan, que des de l'inici de la guerra tracta de mediar entre les parts enfrontades.

També et pot interessar

stats