Elx avança cap a l'agermanament amb la ciutat ucraïnesa de Lutsk

Els últims atacs que ha patit el país per part de l’exèrcit rus han impulsat que aquest acord siga possible

Imatge d'arxiu de la ciutat de Lutsk
Imatge d'arxiu de la ciutat de Lutsk / Wiki Commons

La Junta Local de Govern de l'Ajuntament d'Elx (PSPV-PSOE i Compromís) ha aprovat aquest divendres la subscripció del protocol d'agermanament entre Elx i Lutsk, ciutat ucraïnesa. Els últims atacs que ha patit el país per part de l’exèrcit rus han impulsat que l’acord siga possible.

La Junta Local de Govern de la ciutat del Baix Vinalopó ha animat l’acord d’agermanament després de la proposta que han rebut de part de l'alcalde de Lutsk. Aquesta mesura s'uneix a les accions de cooperació al desenvolupament promogudes pel Govern d'Espanya per a establir lligams amb els ucraïnesos, tal com ha explicat el portaveu Héctor Díez.

Lutsk és una ciutat de 217.000 habitants que es troba a 90 quilòmetres de la frontera amb Polònia i ha estat objecte de diversos bombardejos per part dels russos. En els pròxims mesos, s'espera acordar un acte entre les dues ciutats per formalitzar la proposta, on està previst que representants de l'Ajuntament de Lutsk, inclòs l'alcalde, visiten Elx per a "enfortir lligams", i fer que el municipi il·licità puga col·laborar en el suport a aquesta ciutat ucraïnesa.

També et pot interessar

stats