Condemnada a 18 mesos de presó l'armera del rodatge de 'Rust' per la mort de la directora de fotografia

És la primera persona que jutgen per aquest cas, en què també s'investiga l'actor Alec Baldwin

Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta accidentalment durant el rodatge
Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta accidentalment durant el rodatge / Halyna Hutchins

Hannah Gutiérrez-Reed, l'armera del rodatge de Rust, ha sigut condemnada a 18 mesos de presó per un tribunal de Nou Mèxic (Estats Units), després d'haver sigut considerada culpable d'homicidi involuntari per la mort de Halyna Hutchins, directora de fotografia de la pel·lícula, el 21 d'octubre 2021.

Gutiérrez-Reed és la primera persona que jutgen per aquest cas, per ser la responsable de carregar la pistola que l'actor Alec Baldwin va utilitzar en el rodatge i de la qual va eixir una bala real (en lloc d'una de salva) que va matar a Hutchins, de 42 anys. El mateix Baldwin també va ser imputat el gener passat.

A més de la dona morta, els trets també van ferir el director, Joel Souza, de 48, que va ser traslladat a la unitat de vigilància intensiva del centre mèdic Christus St. Vincent, en els voltants de Santa Fe, en l'estat de Nou Mèxic.

Després del succés, la companyia encarregada de la producció del film va emetre un escrit en el qual assegurava que l'equip complet es trobava "destrossat" i es comprometia a oferir ajuda psicològica a totes les persones relacionades amb el rodatge, que es va suspendre de manera indefinida. 

El fatal accident va posar en relleu les condicions en què treballen els tècnics audiovisuals als Estats Units, motiu pel qual anaren a la vaga el setembre del 2021. De fet, sis assistents i operadors de càmera van dimitir sis hores abans del fatal accident, ja que en les jornades prèvies va haver-hi problemes amb la mateixa arma, que consideraven que no estava degudament supervisada. Aquests van ser van reemplaçats per personal que no estava adscrit a cap sindicat professional.

També et pot interessar

stats