Sis treballadors de la pel·lícula d'Alec Baldwin van dimitir per falta de seguretat

El fatal accident que li ha costat la vida a la directora de fotografia Halyna Hutchins, ha posat en relleu les condicions en què treballen els tècnics audiovisuals als Estats Units, motiu pel quan anaren a la vaga fa un mes

Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta accidentalment a trets per Alec Baldwin
Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta accidentalment a tirs per Alec Baldwin / Halyna Hutchins

Diversos empleats del rodatge en el qual Alec Baldwin va matar accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins van protestar, aquell mateix dia, per suposades males condicions laborals i falta de seguretat.

Segons fonts citades pel diari Los Angeles Times, sis assistents i operadors de càmera van dimitir sis hores abans del fatal accident, ja que en les jornades prèvies va haver-hi problemes amb la mateixa arma, que consideraven que no estava degudament supervisada. Aquests van ser van reemplaçats per personal que no estava adscrit a cap sindicat professional.

Per part seua, l'oficina del Xèrif de Santa Fe, en l'estat de Nou Mèxic (EUA), ha declinat fer comentaris sobre aquest tema i ha afirmat que no tindrà més informació fins a la setmana que ve, segons continue la investigació.

El dijous a la vesprada, la productora del film Rust va indicar que l'accident es va deure a una pistola carregada amb cartutxos de salva i no amb bales, encara que les autoritats no ho han confirmat.

"Ni tan sols hem començat la investigació forense sobre aquest tema", ha dit el portaveu del xèrif, Juan Ríos, en un comunicat difós per la revista Deadline divendres.

Així mateix, tres empleats sense identificar van explicar a Los Angeles Times que un grup de tècnics es va queixar perquè hi havia "una falta de mesures de seguretat molt seriosa" en el plató.

Acusacions de condicions precàries per als treballadors de la pel·lícula

Dos dies abans, Lane Luper, un assistent de càmera adscrit al sindicat IATSE (sigles en anglés d'Aliança Internacional d'Empleats de l'Escena), va descriure les suposades condicions precàries del rodatge a través d'una sèrie de comentaris de Facebook.

"Estic lluitant perquè el meu equip tinga habitacions d'hotel quan ens demorem o estem massa cansats per a conduir una hora de retorn des del lloc del rodatge fins a Albuquerque. O diuen que no o ens ofereixen un motel al costat de la carretera que s'utilitza com a refugi per a captaires", va escriure el tècnic. "Estan tractant l'equip local com a merda de gos", va afegir.

Luper va publicar els comentaris com a resposta a un vídeo en el qual Baldwin animava el sindicat a convocar una vaga mentre es negociava un conveni amb la patronal d'estudis de Hollywood.

Una altra font va indicar que la directora de fotografia que va morir va demanar millorar les condicions del seu equip, encara que no es coneixen més detalls sobre aquest tema.

Aquest accident ha posat en relleu les condicions en què han de treballar els tècnics audiovisuals als Estats Units, motiu pel qual el sindicat va anar a la vaga ja el mes passat.

També et pot interessar

stats