Alec Baldwin ha mort accidentalment la directora de fotografia durant un rodatge

L'actor ha disparat una arma de foc que havia de ser de salva i Halyna Hutchins ha mort, i el director Joel Souza ha resultat ferit

Foto publicada per Alec Baldwin, que després va esborrar d'Instagram, durant el rodatge de 'Rust'
Foto publicada per Alec Baldwin, que després va esborrar d'Instagram, durant el rodatge de 'Rust' / Instagram: @alecbaldwininsta

L'actor Alec Baldwin ha mort accidentalment la directora de fotografia de la pel·lícula que estava rodant, en disparar una pistola que suposadament era de salva i que no sabia que estava carregada.

A més de la dona morta, Halyna Hutchins, de 42 anys, els trets també han ferit el director, Joel Souza, de 48, que va ser traslladat a la unitat de vigilància intensiva del centre mèdic Christus St. Vincent, en els voltants de Santa Fe, en l'estat de Nou Mèxic (EUA).

Unes fotografies publicades pel diari local Santa Fe New Mexican mostren Baldwin angoixat a la porta de l'oficina del xèrif de Santa Fe, on segons aquest mitjà va ser interrogat sobre el succés.

L'incident va ocórrer vora les dues de la vesprada en el ranxo de Bonanza Creek, on es filmaven diverses escenes del western Rust, en el qual Baldwin exerceix de productor a més de protagonista.

L'oficina del xèrif ha obert una investigació per a aclarir què ha passat i quin tipus de projectil tenia l'arma, que no se sap si es va utilitzar durant l'enregistrament d'una escena o en un assaig.

"Els detectius investiguen com i quin tipus de projectil es va disparar. L'incident continua sent una investigació activa", ha explicat el departament en un comunicat. De moment, les autoritats descarten presentar càrrecs criminals.

L'equip està "devastat"

La companyia encarregada de la producció del film ha emés un escrit que diu que l'equip complet es troba "devastat" pel que ha ocorregut i es compromet a oferir ajuda psicològica a totes les persones relacionades amb el rodatge, que se suspendrà de manera indefinida. "Enviem nostres més profundes condolences a la família d'Halyna (Hutchins) i els seus éssers estimats", ha afegit.

Abans, el sindicat de directors de fotografia (International Cinematographers Guild) s'havia avançat a identificar la víctima mortal en un comunicat. "Els detalls no són clars en aquest moment, però treballem per a obtindre més informació i donem suport a una investigació completa sobre aquest tràgic esdeveniment. Aquesta és una pèrdua terrible", ha indicat el sindicat. 

La directora de fotografia morta, Halyna Hutchins, en una imatge en el seu Instagram durant el rodatge
La directora de fotografia morta, Halyna Hutchins, en una imatge en el seu Instagram durant el rodatge / Instagram: @halynahutchins

Hutchins es va graduar en l'American Film Institute el 2015 i va treballar en pel·lícules com Archenemy. Durant les jornades de rodatge de Rust va compartir diverses fotografies en Instagram, una amb un escrit que deia: "Una de les millors parts de gravar westerns és tindre matins així".

L'oficina de rodatges de Nou Mèxic va indicar el 6 d'octubre en que la filmació de Rust hi havia 22 actors, 75 tècnics i més de 230 figurants, encara que es desconeix quants eren presents en el moment del succés.

L'accident recorda la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, durant un altre rodatge en 1993.

També et pot interessar

stats