Acusat novament d'homicidi involuntari l'actor estatunidenc Alec Baldwin

L'actor de 65 anys s'enfronta a fins a 18 mesos de presó

Foto publicada per Alec Baldwin, que després va esborrar d'Instagram, durant el rodatge de 'Rust'
Foto publicada per Alec Baldwin, que després va esborrar d'Instagram, durant el rodatge de 'Rust' / Instagram: @alecbaldwininsta

L'actor estatunidenc Alec Baldwin va ser imputat de nou aquest divendres per la mort accidental de la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge de Rust, l'octubre de 2021. Baldwin, qui ha mantingut sempre la versió que mai va pressionar el gallet del revòlver d'attrezzo que subjectava, sinó que es va detonar per una fallada mecànica, havia sigut absolt l'abril de 2023 dels càrrecs d'homicidi involuntari.

No obstant això, a l'octubre, els fiscals especials del cas van anunciar que demanarien a un gran jurat que considerara si l'intèrpret havia de tornar a ser imputat penalment pel succeït. Aquest gran jurat va acusar divendres una altra vegada Baldwin d'homicidi involuntari, segons va detallar el diari The New York Times.

A principis d'octubre, un jutge de nou Mèxic havia ordenat als productors de la pel·lícula que lliuraren documents als fiscals que potencialment podien demostrar que Baldwin, protagonista i productor de la pel·lícula, anava a obtenir majors beneficis si lliurava el projecte cinematogràfic a temps i per davall del pressupost.

El cas se centra a esbrinar com va aparéixer una bala real en el tambor de la pistola d'attrezzo que empunyava Baldwin durant un assaig i que va acabar impactant mortalment contra Hutchins el 20 d'octubre de 2021 a Santa Fe (Nou Mèxic). En aquest estat, una condemna per homicidi involuntari com la que podria afrontar Baldwin suposa fins a díhuit mesos de presó.

L'encarregada del protocol de seguretat durant l'enregistrament, Hannah Gutierrez-Reed, també està acusada d'homicidi involuntari, mentre que l'ajudant de direcció David Halls, encarregat de lliurar l'arma a Baldwin, va acceptar un càrrec d'un delicte menor en un acord amb la Fiscalia.

Hutchins, de 42 anys, va morir per les greus ferides a conseqüència del tret mentre era traslladada en helicòpter al University of New Mexico Hospital of Albuquerque. A més, també va resultar ferit el director de la pel·lícula, Joel Souza, qui va estar ingressat en estat greu a l'Hospital de Santa Fe.

També et pot interessar

stats