Carles III serà rei després de dècades d’espera
El primogènit d’Isabel II serà proclamat rei d’Anglaterra aquest dissabte
Amb 73 anys, Carles III afronta un destí per al qual s'ha preparat durant anys i que no ha estat exempt de dificultats. Després de la mort de sa mare, la reina Isabel II, aquest dijous, Carles serà proclamat rei oficialment demà dissabte.
Als tres anys, quan sa mare va ser proclamada reina, el destí de Carles quedà segellat com a hereu de la corona britànica. Un estatus ratificat formalment el 1969 en ser investit per la reina com a príncep de Gal·les.
A més de l'educació militar habitual en la reialesa, Carles va ser el primer membre de la família reial a tindre educació universitària. Començaven els anys de formació i les dècades d'espera per a arribar al tron.
La relació amb Diana Spencer, 12 anys més jove, va fer global la seua fama. Ja des del primer moment el príncep, davant la seua promesa, matisava que hi havia diverses classes d'amor.
La filtració de les converses eròtiques amb la seua amant Camil·la Parker va sentenciar el matrimoni i, poc després, el divorci i la mort de Lady Di enfonsaren la imatge de l'hereu britànic. Tampoc no ajudaren les contundents opinions que va expressar sobre assumptes com medi ambient o arquitectura, ridiculitzades per alguns.
Fins i tot alguns criticaren que un futur monarca no mantinguera la neutralitat, però sembla que Carles té clar que el paper ha de ser de no-intervenció.
A partir del 2005, el matrimoni amb Camil·la marcà l'inici d'una recuperació de la seua imatge. Tot i això, Carles III arriba al tron amb una popularitat de només un 4%, molt per davall del 75% de la reina Isabel i també per davall del seu fill Guillem, però sembla que la monarquia no serà qüestionada.
Finalment, Carles serà rei dels britànics i d'altres 14 països com ara Austràlia o el Canadà. Barbados fa dos anys es va separar de la corona i altres països caribenys podrien fer el mateix, però també ací la tradició sembla jugar a favor de la monarquia.