Carles III, monarca d'Anglaterra, rei del taulell

El nou monarca britànic manté una relació especial des de fa 25 anys amb la taulellera Porcelonosa de Vila-real, que va visitar expressament en el 25é aniversari

Carles III, el nou rei d'Anglaterra, manté estrets vincles amb la taulellera Porcelanosa / À Punt NTC

Carles III, el nou rei d'Anglaterra, manté estrets vincles amb la Comunitat Valenciana. I no només pels més de cent mil britànics que hi resideixen, la gran majoria a les comarques del sud, sinó per la relació especial que manté des de fa dues dècades una empresa privada de Vila-real, la taulellera Porcelanosa. Cap altra companyia espanyola pot presumir d'haver celebrat l'aniversari amb la visita expressa d'un príncep britànic. El 2001, quan la firma complia vint-i-cinc anys, Carles d'Anglaterra es va desplaçar a les instal·lacions de l'empresa a la Plana Baixa per a participar en la festa, juntament amb personalitats de fama internacional, com Sofia Loren i estreles del paper cuixé com Isabel Preyler.

La visita posava el colofó a una relació especial entre el príncep de Gal·les i la taulellera que va arrancar fa dues dècades, quan l'empresa de les famílies Colonques i Soriano va començar a col·laborar econòmicament amb l'organització benèfica de l'hereu d'Anglaterra, la Prince’s Foundation. La relació ha anat creixent fins al punt que l'empresa vila-realenca ha organitzat diversos banquets en palaus reials, extensament publicitats, en contrapartida a les donacions –un dels més sonats al castell de Windsor el 2016– i s'ha convertit en la proveïdora oficial de taulell de la Casa Reial britànica. 

"El 1998 vam decidir col·laborar amb una fundació que presidia Carles. Estàvem implantant-nos al Regne Unit i ens va sorgir l'oportunitat, per una persona comuna, de col·laborar amb el príncep. Va ser una coincidència. Ens va vindre bé i hem estat vint-i-cinc anys", ha explicat a À Punt José Pascual Pesudo, el responsable de Relacions Institucionals de la companyia. 

La bona sintonia amb la taulellera ha derivat en una "relació personal", destaca el portaveu, que recorda que els amos de Porcelona van ser els únics civils espanyols convidats a la boda del fill de Carles III, el príncep Guillem, amb Kate Middleton. Hi assistiren el matrimoni de Manuel Colonques i Delfina Sanz acompanyats pel representant de la firma al Regne Unit, Pedro Pesudo, i la dona, Elia Villamón.

En virtut d'aquest vincle de confiança, la firma no ha tardar a traslladar les condolències al futur rei d'Anglaterra per la mort d'Isabel II. "És un moment complicat per a Carles, seràs nomenat rei i alhora estàs en el funeral de la mare. Li hem donat el condol i quan vinga el regnat li donarem la felicitació com a rei", explica José Pascual Pesudo, que assegura que en les distàncies curtes el duc de Gal·les és "una persona pròxima", que s'interessa per la gent.

La relació comercial entre la casa reial britànica i la marca valenciana ha perdut visibilitat en els últims mesos, arran de la caiguda en desgràcia de Michael Fawcett, secretari del príncep i gestor de la Prince's Foundation. Se l'investiga per tràfic d'influències en algunes relacions comercials derivades de l'activitat de la fundació. Caldrà veure si l'entronització de Carles revifa de cara al públic una relació que continua gaudint de bona salut en el terreny privat. 

El llavors príncep Carles d'Anglaterra arriba la planta de Porcelona per a la celebració del 25 aniversari, el 2001
El llavors príncep Carles d'Anglaterra arriba la planta de Porcelona per a la celebració del 25 aniversari, el 2001 / À Punt NTC

També et pot interessar

stats