Almenys 20 morts i 35 ferits en un atac aeri de Hafter a Líbia

En els últims mesos han mort més de 1.000 persones entre milicians i civils, i més de 5.000 han resultat ferides.

Edificis destruïts a través d'un forat en el far de Benghazi després d'estar severament danyat per anys de conflicte armat
Edificis destruïts a través d'un forat en el far de Benghazi després d'estar severament danyat per anys de conflicte armat / Esam Al-Fetori (Efe)

Almenys 20 persones han mort i altres 35 han resultat ferides després d'un atac aeri a la ciutat d'Al Murzuq, al sud-oest de Líbia, llançat per l'aviació del mariscal Jalifa Hafter.

Dies abans, l'enviat especial de l'ONU, Ghassan Salamé, va demanar a les parts del conflicte que acordaren un alto el foc amb motiu de la festivitat religiosa del sacrifici del corder, com a pas previ a un nou procés de diàleg.

Hafter, les tropes del qual controlen la major part de Líbia i tots els jaciments petroliers, va llançar el passat 4 d'abril una ofensiva per a tractar de conquistar la capital, Trípoli.

Des de llavors, han mort més d'un miler de persones entre milicians i civils, més de 5.000 han resultat ferides i al voltant de 100.000 s'han vist obligades a abandonar les cases i convertir-se en refugiats interns.

Líbia té en l'actualitat dos governs. Un a l'est, tutelat pel mariscal Hafter, amb el suport militar d'Egipte, l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, França i Rússia; i un altre anomenat "d'acord nacional" (GNA), que està sostingut per l'ONU.

També et pot interessar

stats