Zara comença a cobrar 1,95 euros per les devolucions en línia

La mesura, que ja aplicava Inditex en altres països, se suma a l’estratègia de tancament de botigues físiques per a reduir els costos

La nova macrobotiga de Zara al carrer Joan d'Àustria de València
La nova macrobotiga de Zara al carrer Joan d'Àustria de València / Rober Solsona (Europa Press)

El grup Inditex, l’imperi espanyol de la moda fundat per Amancio Ortega, ha començat a cobrar aquesta setmana 1,95 euros per les devolucions de compres amb recollida a domicili a l’estat espanyol, un càrrec que l’empresa ja aplicava en altres 30 països on opera. 

A banda de Zara, la marca capçalera del grup, que ja ha publicat la informació referent a aquesta taxa al seu web, la insígnia gallega ja ha anunciat que també afectarà les devolucions d’articles de Pull&Bear, Stradivarius o Massimo Dutti.

Les devolucions gratuïtes es van disparar durant la pandèmia, una mesura que van prendre alguns dels gegants de la moda per a impulsar les vendes a través del comerç electrònic i establir un nou canal de vendes que mantinguera els beneficis durant la crisi. 

Una estratègia que han començat a qüestionar pels elevats costos logístics que comporta en un context d’inflació global i que se suma al tancament de botigues físiques: al territori valencià en són deu.

Segons la companyia, que també justifica la mesura per l’impacte mediambiental que genera, la implementació en altres països no ha tingut impacte a les vendes.

Amb tot, encara es podran fer devolucions de forma gratuïta les botigues físiques i a través dels punts d’entrega habilitats.

També et pot interessar

stats