Alta participació en la vaga d’empleades d’Inditex, segons CGT

El sindicat assegura que l’aturada ha provocat el tancament de huit botigues a Madrid

La vaga convocada per CGT ha provocat el tancament de huit botigues d'Inditex a Madrid
La vaga convocada per CGT ha provocat el tancament de huit botigues d'Inditex a Madrid / @cgtzaraylefties

La vaga convocada aquest dissabte pel sindicat CGT en diverses marques del grup Inditex, Zara, Lefties, Pull&Bear i Kiddy's Class, coincidint amb l'inici de les rebaixes a les botigues físiques ha registrat una alta participació, segons els convocants.

El sindicat, que assegura que el seguiment de la vaga ha provocat el tancament de huit botigues a Madrid, epicentre de les protestes, reivindica equiparar en totes les comunitats autònomes la pujada salarial pactada recentment amb la representació social a la Corunya, seu del gegant tèxtil.

El passat 22 de desembre es va aconseguir un acord pel qual el col·lectiu del personal de botiga d'Inditex, que són entre 1.500 i 1.600 persones només a la província de la Corunya, tindrà un increment mensual dels plusos salarials: 322 euros durant el primer any, 362 euros durant el segon i 382 euros a partir d’aleshores. Aquestes pujades en quinze mensualitats es tradueixen en uns 5.700 euros a l'any. 

CGT, minoritari dins d’Inditex, reivindica també una pujada salarial de 250 euros al mes per als treballadors amb jornades inferiors a quinze hores, el pagament dels diumenges en les mateixes condicions que els festius i l'equiparació d'ajudes socials que reben la logística, les fàbriques i les centrals de l'empresa.

Els sindicats majoritaris en Inditex, CCOO i UGT, amb un suport de més del 90% de la plantilla, no s'han sumat a aquesta convocatòria. Els dos sindicats van anunciar que el 25 de gener iniciarien les converses amb l'empresa per a abordar mesures en matèria salarial que compensen l'impacte de la inflació en els sous dels seus treballadors.

També et pot interessar

stats