Descomptes i algunes rebaixes s’avancen a Reis

Tot i la desregulació d'aquests dos períodes anuals, les campanyes incrementen les contractacions entre un 2,1% i un 5,6%

Rebaixes
Rebaixes / À Punt NTC

La campanya de rebaixes d'hivern, que tradicionalment començava després del dia de Reis, arranca de manera desigual entre les grans cadenes de botigues, amb algunes que han decidit mantindre aquesta data i d’altres que ja han començat a aplicar grans descomptes.

Encara que des de l'any 2012 la llei de comerç marca dos períodes de rebaixes anuals, les botigues tenen llibertat per a decidir quan les fan, un fet que fa que aquestes cada vegada estiguen més descompassades. En qualsevol cas, la campanya encara té efecte sobre l'ocupació i generarà més contractes que la temporada anterior, segons les empreses de recursos humans Randstad i Adecco. La primera preveu un increment del 2,1%, fins a les 163.000 ocupacions; i la segona del 5,6%, fins als 125.000 llocs de treball.

El Corte Inglés començarà el seu període de rebaixes el pròxim 6 en línia i el 7 de gener a les botigues físiques. No obstant això, la distribuïdora espanyola ofereix ja fins a un 40% de descompte en una selecció de marques i articles fins al 5 de gener.

Per la seua banda, marques com Cortefiel, Pedro del Hierro o Women's Secret han començat ja la campanya de rebaixes de manera desigual, amb diferents descomptes, que es mantindrà fins al 28 de febrer. Moltes també tenen ofertes al 50% als seus webs.

Pel que fa al grup Inditex, no ha confirmat encara la data d’inici de la campanya de rebaixes en les seues marques, però de bon començament seran el mateix 6 de gener a la nit en línia i el 7 de gener en totes les seues botigues físiques. Precisament el dia 7 està convocada una jornada de vaga per part dels sindicats minoritaris CGT i USO per als empleats de Zara, Lefties, Kiddy's Class i Pull&Bear, per a reclamar millores salarials.

També et pot interessar

stats