Marta Ortega assumirà la presidència d'Inditex l'1 d'abril

La filla d'Amancio Ortega substituirà Pablo Isla al capdavant del grup tèxtil

Marta Ortega en una imatge d'arxiu
Marta Ortega en una imatge d'arxiu / Europa Press

El consell d'administració d'Inditex, a iniciativa del seu president, Pablo Isla, i del seu fundador, Amancio Ortega, i prèvia proposta de la comissió de nomenaments de la companyia, ha aprovat el nomenament de Marta Ortega Pérez com a presidenta del grup, amb el caràcter de consellera dominical, nomenament que serà efectiu a partir de l'1 d'abril de 2022.

Així mateix, Óscar García Maceiras, fins ara secretari general i del consell, ha sigut nomenat conseller delegat d'Inditex, amb efectes immediats.

José Arnau Sierra es manté com a vicepresident del consell d'administració, segons ha informat aquest dimarts la companyia, que ha precisat que Pablo Isla continuarà com a president de la companyia fins al pròxim 31 de març.

"Vull agrair al consell i, molt especialment, Amancio Ortega, el suport i la confiança depositada en mi durant tots aquests anys. Ara creiem que és el moment d'abordar aquesta nova etapa amb Marta Ortega com a presidenta i Óscar García Maceiras com a conseller delegat, la designació del qual ja s'anticipava des que es va incorporar a l'empresa per la seua capacitat i qualitats. Fer realitat aquesta transició és la culminació del meu compromís amb Inditex i amb Amancio Ortega", ha afirmat Illa, qui ha donat també les gràcies "a totes i cadascuna de les persones que formen part d'Inditex pel seu treball i dedicació".

Amb això, el consell d'administració culmina el procés de relleu generacional iniciat el 2011 amb la substitució d'Amancio Ortega en la presidència d'Inditex. Els nomenaments seran sotmesos a la ratificació de la pròxima junta general d'accionistes.

Quinze anys en Inditex

Marta Ortega Pérez, filla d'Amancio Ortega, ha desenvolupat la seua activitat en diferents àrees del grup durant els últims quinze anys i, en particular, ha dirigit el reforçament de la imatge de marca i proposta de moda de Zara, àrea que continuarà supervisant.

"Estem enormement agraïts a Pablo Isla pel seu extraordinari treball i dedicació durant tots aquests anys. M'agradaria destacar la seua immensa contribució, no sols al nostre grup, sinó també a la indústria de la moda en general", ha subratllat Marta Ortega.

"He viscut aquesta empresa des de la meua infància i he aprés de tots els grans professionals amb els quals he treballat durant els últims quinze anys. Sempre he dit que dedicaria la meua vida a desenvolupar el llegat dels meus pares, mirant al futur, però aprenent del passat i al servei de la companyia, els nostres accionistes i els nostres clients, en el lloc on es considere que sóc més necessària", ha afirmat.

"Em sent profundament honrada i compromesa per la confiança que s'ha depositat en mi i enormement il·lusionada pel futur que entre tots escometrem", ha afegit.

També et pot interessar

stats