Inditex tancarà deu tendes a la Comunitat Valenciana i deixarà al carrer vora un centenar de treballadors

Els comerciants d'Alcoi o Petrer estan preocupants perquè les botigues del grup també atrauen clientela per a ells.

Per al peu foto: Una de les botigues de la firma de moda, que tancarà deu establiments a la Comunitat Valenciana en el primer trimestre del 2021
Per al peu foto: Una de les botigues de la firma de moda, que tancarà deu establiments a la Comunitat Valenciana en el primer trimestre del 2021

El grup Inditex tancarà deu botigues a la Comunitat Valenciana els pròxims mesos. La nova estratègia de l'empresa, de potenciar les vendes per internet, està darrere d'aquesta decisió, que deixarà al carrer un centenar de treballadors valencians. L'anunci preocupa localitats com Petrer o Alcoi, on baixaran la persiana cinc botigues d'Inditex, perquè les firmes d'aquest grup de moda actuen com a reclam de la resta del comerç local.

Si es compleixen els plans anunciats pel grup Inditex, les deu tendes de la Comunitat Valenciana tancaran abans del 30 d'abril. Es tracta de tres botigues a Alcoi, dos a Petrer, una a Benidorm i una altra a Alacant. També tancarà una tenda a València i una altra a Xàtiva.

El grup empresarial, que comercialitza marques com Zara, Massimo Dutti, Berska, Stradivarius o Pull and Bear, ha justificat els tancaments en la reducció de beneficis en el primer trimestre de l'any i en l'adopció d'una nova estratègia comercial, centrada en les vendes en línia. Per això, tancarà 1.200 botigues a tot el món, 300 a Espanya.

El tancament de les botigues valencianes deixarà sense treball a vora un centenar de treballadors. Manuela Pascual, secretària general de Comissions Obreres a les comarques centrals, advertia a À Punt que la majoria del personal afectat pels comiats seran dones, "i moltes d'elles amb càrregues familiars".

L'empresa, per la seua banda, s'ha compromés a intentar recol·locar els treballadors en unes altres botigues. Davant la situació, l'empresariat alcoià, de forma altruista, s'ha unit per a intentar donar treball al personal afectat, oferint-los faena en les seues empreses.

A més de les conseqüències laborals, el tancament de la desena de botigues d'Inditex afectarà la resta del comerç local, perquè les firmes d'Inditex fan de reclam i ajuden a atraure clients a la resta d'establiments veïns. Ara, els municipis tenen por que la clientela se'n vaja a unes altres localitats a comprar.

També et pot interessar

stats