Volkswagen comença a construir a Alemanya la gigafactoria prèvia a la de Sagunt

La factoria alemanya suposa, segons VW, l’inici d'una "ofensiva a escala mundial" amb sis punts més de producció a Europa

Presentació de la gigafactoria de Volkswagen a Salzgitter, Alemanya
Presentació de la gigafactoria de Volkswagen a Salzgitter, Alemanya / Fabrizio Bensch (Reuters)

El grup Volkswagen ha iniciat la construcció de la primera fàbrica de bateries per a vehicles elèctrics a Salzgitter, al centre d'Alemanya, que serà responsabilitat de la subsidiària PowerCo i que començarà a produir el 2025, abans de construir la de Sagunt.

Després de Salzgitter, la pròxima fàbrica a ser construïda serà la de la capital del Camp de Morvedre, segons es va donar a conéixer el març d'enguany, mentre que VW manté converses en aquests moments amb altres tres possibles emplaçaments europeus.

La nova factoria alemanya suposa, segons el grup automobilístic, l’inici d'una "ofensiva a escala mundial" amb sis punts més de producció a Europa i a mitjà termini encara més a Amèrica del Nord. D'acord amb aquesta font, PowerCo, en la qual s'invertiran 20.000 milions d'euros fins a 2030, apostarà per bateries fabricades amb energia verda i una quota de reciclatge de més del 90%, com a part d'un "sistema circulatori de matèries primeres".

Està previst que la nova companyia tinga uns beneficis anuals de 20.000 milions d'euros i cree 20.000 llocs de treball a Europa, 5.000 d'ells a Salzgitter.

Segons estimacions del Consell, l'arribada de Volkswagen a la Comunitat Valenciana pot generar més de 3.000 ocupacions directes i entre 10.000 i 12.000 indirectes. Es tracta de la inversió industrial més gran projectada al territori i suposarà "un pas decisiu per a situar l'economia valenciana com a pol estratègic del sud d'Europa del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible", segons ha informat l'executiu autonòmic.

També et pot interessar

stats