Conclou l’expropiació dels terrenys que ocuparà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

Més de 1.400 finques ja formen part de la superfície de 5,6 quilòmetres quadrats del Parc Sagunt II

Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen
Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoria de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

Espais Econòmics Empresarials, una societat participada al 50% per la Generalitat i Sepides, ha acabat la fase d'expropiació del sòl on s'ubicarà la gigafactoria de bateries que instal·larà Volkswagen. Amb això, l’empresa que gestiona Parc Sagunt passa a ser la titular de 5,6 quilòmetres quadrats, amb una inversió que supera els 80 milions d'euros.

De les 1.414 finques necessàries, 282 eren titularitat de l'administració, amb una superfície d'1,3 quilòmetres quadrats, i la resta han sigut expropiades. El director general d'Urbanisme, Vicent García Nebot, ha qualificat l'operació de "fita administrativa important" en el que considera la reindustrialització de la Comunitat Valenciana. Aquesta actuació entra en els terminis planificats, des que li van donar llum verda a finals del maig.

D'aquesta manera, es garanteix la planificació urbanística amb els serveis i infraestructures imprescindibles per al funcionament, i el pas següent serà la programació i urbanització dels terrenys, amb l'aprovació definitiva del pla especial de l'àmbit.

També et pot interessar

stats