El Consell impulsa Parc Sagunt II amb la licitació per a redactar els projectes de la urbanització i la zona intermodal

La zona logística actuarà de complement de la de la Font de Sant Lluís amb un pressupost d'1,3 milions d'euros

Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen
Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoria de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha donat a conéixer aquest divendres la licitació per la via d'urgència dels contractes de dues actuacions "essencials" per a l'impuls de Parc Sagunt II: la redacció del projecte d'urbanització, amb l'aprovació de tots els informes d'impacte, i la redacció del projecte de construcció de la plataforma intermodal de l'àrea logística, en la qual se situarà la gigafactoria de bateries elèctriques de Volkswagen.

Puig ho ha avançat durant l'acte de presentació del projecte de la gigafactoria de cel·les de Sagunt als empresaris de la Comunitat Valenciana, un esdeveniment en el qual el vicepresident executiu de Compres de SEAT, Alfonso Sancha, ha traslladat als responsables de les mercantils que la firma buscarà socis a la Comunitat Valenciana i com poden presentar les seues propostes de negocis. En aquesta trobada ha participat també el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

Durant la seua intervenció, el president Puig ha ressaltat que per al desenvolupament d'aquest projecte, pendent de l'aprovació del Perte, cadascuna de les parts ha de "complir la seua obligació", i sota aquesta premissa ha assegurat que el govern valencià té els seus compromisos "bastant avançats" perquè va començar a treballar des de la confiança que Sagunt seria la triada per a albergar la gigafactoria.

En aquest sentit, aquesta setmana Espacios Económicos y Empresariales ha tret a licitació la redacció de l'estudi funcional i el projecte de construcció de la zona intermodal que actuarà de complement de la de Font de Sant Lluís, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros, així com la redacció del pla d'actuació integrada i el projecte d'urbanització de Parc Sagunt II, en aquest cas per 2,6 milions d'euros.

Els projectes es tramitaran pel procediment d'urgència, de manera que s'adjudicaran en quinze dies i s'executaran en un termini de sis mesos.

També et pot interessar

stats