Unai Sordo proposa a València un bo social de 300 euros per a les persones que no arriben a fi de mes

El secretari general de CCOO creu que el pla de xoc del govern espanyol “s’ha quedat curt” i la mesura que suggereix podria beneficiar 9,5 milions de ciutadans

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, en la compareixença q ha oferit davant els mitjans de comunicació a València
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, en la compareixença q ha oferit davant els mitjans de comunicació a València / Biel Aliño (Efe)

Un bo social, de 300 euros, per a ajudar les persones que no arriben a fi de mes, especialment després de l'increment dels preus energètics i de la cistella de la compra. És la proposta que ha llançat el secretari general de CCOO, Unai Sordo, qui ha proposat aquest dijous la instauració d'aquesta ajuda, que creu que podria beneficiar 9,5 milions d’espanyols.

Sordo ha assegurat, en una compareixença en la seu del sindicat a València, que les mesures de protecció social acordades pel govern espanyol per l'impacte de la guerra a Ucraïna "s'han quedat curtes".

Encara que les mesures impulsades per l’executiu central milloren la prestació de l'ingrés mínim vital i el bo energètic, estan molt focalitzades a combatre la pobresa extrema, però, segons Sordo, el problema és "molt més ampli" i afecta a més persones.

Respecte al pacte salarial que s'està negociant, ha assegurat que l'evolució dels preus està condicionant aquesta negociació, i la profunditat de les mesures del govern espanyol és clau per a aconseguir un acord davant la desviació entre el que es pacte en els convenis col·lectius i l'augment de la inflació.

També et pot interessar

stats