Empreses i consumidors reclamen al govern més detalls per a aplicar el pla de xoc contra la guerra d'Ucraïna

Els sectors afectats han advertit que la majoria són xicotetes i mitjanes empreses i no podrien soportar eixe cost

Algunes de les mesures anunciades, com la de la gasolina, entraran en vigor aquest divendres, primer d'abril
Algunes de les mesures anunciades, com la de la gasolina, entraran en vigor aquest divendres, primer d'abril / À Punt NTC

Quan falten 48 hores per a aplicar la rebaixa de 20 cèntims en el preu dels carburants, la patronal de gasolineres ha denunciat que no tenen informació de com fer-ho. A més, han advertit que la majoria són xicotetes i mitjanes empreses i no podrien suportar aquest cost.

Carmen Pi, secretària general de la Federació Mediterrània d'Estacions de Servei (Fedmes), ha explicat que per a la patronal de gasolineres, abaixar l'IVA del 21% al 10% i l'impost d'hidrocarburs seria la solució perquè el 50% del preu dels carburants són impostos. Les organitzacions de consumidors diuen que és el govern espanyol el que ha de vigilar que la mesura s'aplique correctament i que els preus no pugen aleatòriament.

El lloguer de l'habitatge també es limitarà un 2% durant els pròxims tres mesos, una mesura que, segons els xicotets propietaris, no els afecta. Les mesures s'aplicaran des d'aquest divendres fins al 30 de juny.

També et pot interessar

stats