El coordinador d'Economistes enfront de la Crisi: "No és moment d'abaixar els impostos, més prompte de fer-ne una pujada selectiva”

Recorda que Espanya és un dels països europeus amb menys pressió fiscal, que situa en el 36%

Fernando Rodrigo, membre d'Economistes davant de la crisi, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí'
Fernando Rodrigo, membre d'Economistes enfront de la Crisi, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

"No és el moment d'abaixar els impostos, perquè si alguna cosa necessita ara l’Estat són recursos per a fer front a les necessitats existents". Així ho veuen veus expertes, com la de Fernando Rodrigo, sociòleg i llicenciat en Història que coordina a València l’organització Economistes enfront de la Crisi, que ha exposat la seua visió aquest dijous en Les notícies del matí.

Lluny de fer una rebaixa d’impostos en la conjuntura actual, de recuperació dels efectes de la pandèmia i de la crisi que econòmica que ha obert a Europa la invasió d’Ucraïna, aquest expert considera que més prompte caldria fer una pujada selectiva dels tributs "per a les grans fortunes, les elèctriques o l’impost de societats, que és el que més ha caigut en els últims anys i que hui dia suposa una aportació a l’Estat pràcticament testimonial".

Contràriament al que han reivindicat algunes forces de la dreta, Fernando Rodrigo advoca per mantindre el nivell impositiu actual. Ha recordat que tots els sectors mobilitzats a hores d’ara reclamen ajudes o assistència i ha apuntat que, a açò, cal afegir la circumstància que la societat espanyola, “amb un 20% de la població en situació de pobresa”, reclama ajudes.

Per tant, seguint l’argumentació d’aquest integrant d’Economistes enfront de la Crisi, si hi ha una baixada d’impostos, l’Estat recaptarà menys diners i, en conseqüència, podrà oferir menys ajudes. A més, si açò finalment passara, les més perjudicades serien les famílies més empobrides, que són precisament les que més ajudes necessiten.

Pel que fa a la pressió fiscal, aquest sociòleg i historiador ha recordat en Les notícies del matí que Espanya "és un dels països de la Unió Europea amb menor pressió fiscal, que se situa en el 36%", a diferència d’altres nacions europees, que la situen en el 45 o 50%. "Si continuen reduint la pressió fiscal, Espanya es quedarà sense recursos", insistia.

Fernando Rodrigo ha qualificat de “contradictòria” la reivindicació d’alguns grups polítics de la dreta que reclamen una reducció dels impostos: "És contradictori, per part de la dreta, estar reclamant ajudes per a tots els sectors i exigir rebaixes generalitzades d’impostos", advertia durant la seua intervenció en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats