El sector del taxi anuncia mobilitzacions per la pujada del preu dels carburants

Demanen mesures per a garantir la sostenibilitat de l'activitat i el dimecres dia 30 està previst que es reunisquen amb la Conselleria de Mobilitat

Les associacions del taxi volen aconseguir del Consell les mateixes ajudes directes que tenen els taxistes canaris del seu govern autonòmic

La Unió d'Associacions de Taxis de la Comunitat Valenciana ha anunciat una manifestació el 13 d’abril contra l’escalada del preu dels carburants i per a reivindicar mesures per a pal·liar l’impacte en el sector.

Els col·lectius de taxistes demanen del govern autonòmic i de l’estatal solidaritat “amb fets” i no amb paraules. Aquesta convocatòria arriba després que la Moncloa i el Comité Nacional de Transport per Carretera hagen aconseguit un acord la matinada de divendres que inclou un paquet de trenta mesures, entre les quals destaca un descompte de 20 cèntims per litre de combustible per al sector, que inclou gasoil, gasolina, gas i adBlue, dels quals l'Estat aportarà 15 cèntims i les petrolieres, un mínim de 5 cèntims per litre.

Així, dimecres vinent, 30 de març, els taxistes es reuniran amb representants de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a exposar possibles solucions d’un increment dels preus que xifren en més d’un 50%. Entre altres, destaquen la integració del sector del taxi dins del combustible professional, la supressió dels trams autonòmics en els impostos repercutits en el carburant, ajudes directes i un augment de les tarifes.  

En aquesta línia, les associacions del taxi volen aconseguir del Consell les mateixes ajudes directes que tenen els taxistes canaris del seu govern autonòmic.

També et pot interessar

stats