UGT espera que la direcció de Ford assigne un nou vehicle a Almussafes que garantisca el treball a la planta

El sindicat majoritari espera que en la reunió de dimecres amb els responsables de la multinacional hi haja “avanços significatius” en l’assignació de models a la planta de la Ribera Baixa

Interior de la planta de vehicles de Ford a Almussafes, en una imatge d'arxiu
Interior de la planta de vehicles de Ford a Almussafes, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El sindicat UGT, majoritari en la factoria de Ford a Almussafes, confia que en la pròxima reunió amb la direcció mundial de la companyia, prevista per a dimecres, es produïsquen "avanços significatius respecte a l'assignació d'un nou vehicle que garantisca una càrrega de treball suficient", segons apunten des del sindicat. "Ha arribat el moment de prendre decisions", afigen.

Així ho assegura UGT en un comunicat, en el qual recalca que la seua paciència està sent clau perquè la factoria valenciana opte per l'adjudicació d'un vehicle i així avançar cap a l'electrificació.

"No podem oblidar d'on venim, encara que ja puguen semblar llunyans aquells moments viscuts el 2021, que van prendre forma en l'Acord per l'Electrificació el gener del 2022, el qual va possibilitar que la factoria d'Almussafes fora l’escollida per la companyia, des de Detroit, al juny del mateix 2022, com l'aposta de futur de Ford a Europa", reflexionen des d'UGT.

En aquest punt, des d’UGT apunten que els esdeveniments que s'han produït després “no escapen a ningú: dubtes entre els fabricants, retards en les normes que anava imposant la Unió Europea o falta de demanda del vehicle elèctric”.

En aquest sentit, han assenyalat que “el resultat ha sigut obvi: suspensos o retards en les inversions i molta incertesa, situació que va provocar que prenguérem la decisió de no negociar fins que Ford es pronuncie sobre aquest tema”, recorden.

També et pot interessar

stats