El ministre d'Indústria assegura que la planta valenciana de Ford "té un gran futur"

Jordi Hereu remarca que el govern treballarà per a ajudar les plantes com la d'Almussafes a fer la transició a l'electrificació

El ministre d'Indústria, aquest dijous, a València
El ministre d'Indústria, aquest dijous, a València / Rober Solsona (Europa Press)

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha afirmat aquest dijous que la factoria de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) és una de les grans plantes que hi ha a Espanya, és estratègica i té present i "un gran futur". Hereu s'ha pronunciat en aquests termes en preguntar-li, abans de participar a València en la clausura de les jornades “La transformació del sector automobilístic”, organitzades per UGT, per les inversions pendents en aquesta factoria per part de la multinacional Ford dirigides a l'electrificació.

Ha assenyalat que, com en altres plantes d'Espanya, s'està preparant l'electrificació de la planta valenciana i el Govern treballarà "des de la política industrial activa" per a ajudar a dur a terme aquesta transició.

Segons ha recordat, el 8% del PIB d'Espanya i de la Comunitat Valenciana depén de la indústria de l'automòbil i en aquesta regió treballen en el sector de l'automoció més de 25.000 treballadors. És un sector estratègic que està en plena transformació per a convertir-se en més sostenible, més digitalitzat, i per a això treballen "tots": governs, sindicats i empreses.

Respecte a la planta de Thyssen Galmed a Sagunt, el tancament de la qual ha anunciat la multinacional alemanya, Hereu ha manifestat que el Govern atén les empreses que en aquests processos de transformació tenen problemes i moltes vegades "es tracta d'impulsar projectes industrials i també atendre les que tenen crisis a partir del suport al diàleg social per a trobar la millor solució".

També et pot interessar

stats