Ford Europa i UGT es reuneixen amb la petició que es done "una resposta" a l'electrificació

Els representants dels treballadors posaran sobre la taula el compromís adquirit per la multinacional amb la plantilla en l'Acord per l'Electrificació

ROBER SOLSONA…20221024…VALENCIA….La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, acompañada del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, visita las instalaciones de la fábrica de Ford en Almussafes. Asisten también el vicepresidente de Asuntos Gubernamentales Internacionales de Ford Motor Company, Matthew Godlewski; el presidente y consejero delegado de Ford Iberia, Jesús Alonso, y el director de fabricación de Ford España, Dionisio Campos. Posteriormente, la ministra atenderá a los medios de
comunicación. Planta Ford Almussafes.
Vehicles a la fàbrica de Ford d'Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)

La direcció de Ford Europa ha confirmat la convocatòria d'una reunió aquest dilluns amb UGT, sindicat majoritari a la fàbrica d'Almussafes. Els representants dels treballadors posaran sobre la taula el compromís adquirit per la multinacional amb la plantilla en l'Acord per l'Electrificació, "sobre el qual han de respondre".

Així ho ha explicat UGT en un comunicat en un moment en el qual la factoria fa front a la incertesa sobre l'arribada de les inversions necessàries per a produir els vehicles elèctrics.

Ford va comunicar, segons el sindicat majoritari UGT, que ajornava "qualsevol decisió que tinga a veure amb inversions" per a l'electrificació de la fàbrica, després de la visita que va fer al novembre a Almussafes el director d'operacions de Ford Motor Company, Kumar Galhotra.

Cal recordar que la fàbrica valenciana va ser el 2022 la triada per Ford per a produir la seua nova plataforma de vehicles elèctrics a partir de 2025, una decisió que assegurava la càrrega de treball en els pròxims anys.

Això va portar a un acord amb UGT perquè el nou conveni de la companyia, signat a l'abril del mateix any, recollira mesures salarials i de flexibilitat condicionades a l'electrificació.

ERO a 1.124 treballadors

L'adjudicació a Ford no va evitar que s'haguera de redimensionar la plantilla amb un ERO que ha afectat 1.124 treballadors.

Mentre no s'inicien les inversions, el calendari previst de les quals ja es va retardar, segons ha advertit en diverses ocasions el sindicat, la fàbrica ha hagut d'ajustar la seua producció davant de la reducció de vendes.

Enguany Ford Almussafes deixa de fabricar la furgoneta Transit i l'únic model fins a l'arribada dels nous elèctrics és el Kuga. Al gener la signatura automobilística va presentar la nova versió d'aquest model fabricat a la planta de Ford d'Almussafes.

Ajudes Perte VEC

La companyia s'ha presentat a les dues línies de la nova convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC II).

El Ministeri d'Indústria ha adjudicat 37,6 milions d'euros procedents de la línia de bateries per a establir una planta d'acoblament de bateries a la fàbrica d'Almussafes i Ford també ha sol·licitat les ajudes destinades a la cadena de valor del vehicle elèctric.

Petició de nòmines

D'altra banda, UGT ha explicat als treballadors que en la seua nòmina de gener percebran la paga compensatòria pactada en l'Acord per l'Electrificació, que enguany ascendeix a la quantitat de 2.000 euros.

El sindicat ha criticat que es reben els salaris "amb quinze dies de retard" i ha anunciat que es dirigirà a la direcció de relacions laborals perquè se solucione aquesta qüestió.

També et pot interessar

stats