Els transportistes suspenen "temporalment" la vaga després de vint dies

Autònoms i pimes van iniciar l’aturada el 14 de març i adverteixen que es podria reprendre en el moment que consideren oportú

Manifestació transportistes a València
Manifestació de transportistes a València / Europa Press

La Plataforma de Defensa del Sector del Transport per Carretera ha acordat "suspendre temporalment" la vaga que els transportistes autònoms i pimes van iniciar el 14 de març i que, diuen, es reprendrà en el moment que consideren oportú.

Així ho ha decidit després de vint dies de mobilitzacions i de consultar-ho als assistents en una assemblea celebrada a Madrid, a la qual han acudit al voltant d'un centenar de transportistes de tot Espanya.

El 14 de març la plataforma va convocar una vaga indefinida que mantenia fins ara, en no acceptar les mesures que va acordar a la fi de mes el govern espanyol amb el Comité Nacional de Transport per Carretera (CNTC), entre les quals destaca una bonificació de 20 cèntims per litre de combustible.

Durant la seua intervenció en l'assemblea, el portaveu de la plataforma, Manuel Hernández, ha defensat que és el moment de "ser intel·ligent" i de "saber administrar la força" que el col·lectiu ha obtingut en les últimes setmanes "per a donar el segon colp, que arribarà".

Abans de conéixer el resultat, el portaveu de la Plataforma ja anunciava que la vaga "es va convocar amb uns objectius, i fins que no s'aconseguisquen no es desconvocarà res". Amb la "pausa" acordada aquest dissabte, la Plataforma busca organitzar-se encara més per a "representar al treballador".

També et pot interessar

stats